Valamon luostari

Kiireettömyys kutsuu

Kullatut käsikirjoitukset

Alkaen 30.07.2017 15:00 päättyen 04.08.2017 14:00
017-570 1401
Hits: 1807

Kurssin kuvaus

Oletko koskaan ihastellut vanhoja ja keskiaikaisia Raamatun kullattuja käsikirjoituksia ja ihmetellyt miten ne on tehty?

Oletko koskaan maalannut pergamentille? Entä korkokullannut lehtikullalla ja kirjoittanut vanhanaikaisella täytekynällä tai sulkakynällä kaunokirjoitusta?

Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä kaikki tämä ja maalata oma kaunis keskiaikainen Isä Meidän Rukous pergamentille tai silopaperille.

Kurssilla opimme ymmätämään perineisten materiaalien käyttöä: tutustumme eri pergamentti lajeihin ja paperi materiaaleihin, kuten silopaperiin ja veliiniin. Harjoittelemme lehtikullan ja assist-kullan käyttöä paperille ja pergamentille, ja maalaamme luonnon pigmenteillä ja omatekoisilla vesiväreillä. Lopuksi sommittelemme tekstin ja harjoittelemme tekstausta vanhanaikaisella mustekynällä tai sulkakynällä ensin paperilla ja sitten siirrämme valmiin tekstin ja kirjoitamme sen huolellisesti pergamentille.

Tämä kurssi vaatii huolellista käden taitoa ja tarkkaa silmää ja sopii kokeneemmille taiteilijoille ja ikonimaalareille.

Kurssin opettajana toimii perinteisen taiteen maisteri ikonografi Hanna-Leena Äärimaa-Ward Englannista. Hinta 367 €/OH1 ja 319 €/ OH2. Kurssin materiaalit on ostettavissa opettajalta.

Kurssin hinta on majoitusvaihtoehdosta riippuen:

382 € – 1 hh opiston majoitusrakennuksessa

376 € – 2 hh opiston majoitusrakennuksessa

357 € – 1 hh vierasmajassa

311 € – 2 hh vierasmajassa

Lisäksi kurssilaiset voivat ostaa kahvila-ravintola Trapesasta normaali­hintoja edullisemman ateriapaketin (108 €), johon kuuluvat ohjelmaan merkityt ateriat.