Valamon luostari

Kiireettömyys kutsuu

VIA FINLANDIA

Museotasoinen myyntinäyttely
Valamon luostarissa 17.5.2017 saakka

Via Finlandia on läpileikkaus suomalaisten mestareiden kultakauden töistä. Samalla se on Suomen taiteen historian läpileikkaus. Näyttelyn teokset ajoittuvat 1800–1970-luvuille ja omistajasuku on kerännyt ne 30 vuoden aikana. Näyttelykokonaisuuteen on valittu kokoelmasta kultakin taiteilijalta paras mahdollinen teos. Taiteilijanimiä ovat mm. Akseli Gallen-Kallela, Albert Edelfelt, Maria Wiik, Ellen Thesleff, Tyko Sallinen, Wäinö Aaltonen ja Eero Nelimarkka. 

 

Pysyvä näyttely luostarin historiasta

Vuonna 2015 tuli kuluneeksi 75 vuotta siitä, kun Laatokan Valamosta evakuoitiin talvella 1939-1940 sodan seurauksena lähes kaksisataa munkkia, ensin Keski-Suomeen Kannonkoskelle ja sieltä kesällä 1940 Heinäveden Papinniemen kylälle, mistä luostari osti Saatamoisen kartanon uudeksi luostarin paikaksi.

 

Valamon luostarin kirjaston vitriineissä:

Munkin elämää -näyttely

Minkälainen on munkin paramantia tai munkiksi vihkimisen risti? Miltä näyttää 1700-luvun luostarikäsikirjoitus? Minkälaisia käyttäytymissääntöjä munkkikokelaat ja nuoret munkit lukivat? Noihin kysymyksiin ja moneen muuhun munkin elämää valottavaan asiaan saat vastauksen ja lisätietoa vierailemalla kirjastossa.

 

Raimo Vokkolainen 

TAIDEMYYNTINÄYTTELY 17.1.-14.5.201 
Valamon luostarin kulttuurikeskuksessa

Raimo Vokkolainen tunnetaan kansan taiteilijana, jonka tuotanto perustuu vankkaan realismiin, omakohtaisiin tuntoihin ja kokemuksiin.

Hän on aina kuvannut työssään luontoa, ihmistä sekä näiden kahden välistä suhdetta. Taulut syntyvät elävän elämän hetkistä, tapahtumista ja näkymistä jotka tallentuvat muistiin.

 

Tulossa:

 

Sata vuotta ilman tsaaria

Irina Zatulovskayan taidetta Valamon luostarissa 25.5.-31.8.2017

Tulevan kesän Valamon kesänäyttelyssä nähdään Irina Zatulovskayan ortodoksisesta uskosta aiheita hakevaa uutta tuotantoa. Lukuisten öljyvärimaalausten, akvarellien ja grafiikkateosten joukossa nähdään myös 2000-luvun alussa valmistuneet kahtatoista kirkkovuoden suurta juhlaa esittävät maalaukset.

 

Nykyajan suomalaiset klassikot

Taidenäyttely 1.6.-31.8.2017 Valamon kulttuurikeskuksessa
Jorma Helenius, Juhani Honkanen ja Pentti Ikäheimonen 

Tulevana kesänä Valamo yhdistää kolmen tinkimättömän kuvataiteilijan yli 40-vuotisen taiteilijataipaleen upeaksi kokonaisuudeksi.