Valamon luostari

Kiireettömyys kutsuu

Ilmoittautuminen

Kurssille tulee ilmoittautua viimeistään kuukausi ennen kurssin alkua luostarin myyntipalveluun joko henkilökohtaisesti, sähköpostitse, puhelimitse tai netin kautta. Ilmoittautuminen on sitova. Vapaita paikkoja kannattaa tiedustella vielä ilmoittautumisajan jälkeenkin. Kursseille voivat osallistua kaikki kurssin aiheesta kiinnostuneet, ja osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ikonimaalauksen peruskursseille otetaan ensisijaisesti opiskelijoita, jotka eivät vielä ole käyneet Valamon opiston ikonimaalauksen peruskurssia. Peruskurssin jo käyneet opiskelijat otetaan jonoon ja he voivat päästä kurssille, mikäli vapaita paikkoja jää. Joillekin kursseille opiskelijat valitaan hakemuksen perusteella. Mikäli sinulla on erityistoiveita oppimisjärjestelyihin liittyen, neuvottele niistä ennakkoon opiston kanssa.  

 

Kurssihinta

Kurssihinta sisältää kurssin ohjelmaan merkityn opetuksen ja työskentelyn, majoituksen opistohotellissa ja aamiaisen. Muut ateriat maksetaan erikseen. Mikäli opistohotellissa ei ole tilaa tai osallistuja itse niin toivoo, kurssilaisia voidaan majoittaa myös luostarin vierasmajaan ja hotelliin. Kurssihinta määräytyy majoitusvaihtoehdon mukaan. Kädentaitojen kursseilla henkilökohtaiset työvälineet ja materiaalit eivät yleensä sisälly kurssihintaan. Kurssimaksut laskutetaan sähköpostitse. 

 

Ateriat

Majoittuvilla kurssilaisilla aamiainen sisältyy kurssihintaan. Kurssin alkaessa osallistujat voivat ostaa kahvila-ravintola Trapesasta normaalihintoja edullisemman ateriapaketin, joka täyttä kurssipäivää kohden sisältää lounaan, päiväkahvin ja iltapalan. Yksittäisistä aterioista kurssilaiset maksavat Trapesaan normaalihinnan.

 

Majoittuminen

Kurssilaiset majoitetaan pääsääntöisesti opistohotellin yhden (OH1) tai kahden hengen (OH2) huoneisiin. Huoneissa on oma WC ja suihku. Mikäli opistohotellissa on täyttä tai opiskelija itse toivoo, majoitusta on myös myös luostarin vierasmajassa, jossa WC ja suihku ovat yhteisissä tiloissa, sekä luostarin hotelleissa. Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitukseen. Jokaiselle kurssille ei ole tarjolla kaikkia majoitusvaihtoehtoja. Yhden hengen huoneita on rajoitetusti; mikäli majoitut yksin kahden hengen huoneessa, siitä veloitetaan yhden hengen huoneen maksu.

 

Alennukset

Kurssihinnasta (opetus + majoitus) myönnetään 10 %:n alennus eläkeläisille, työttömille, päätoimisesti opiskeleville sekä vuorottelu- tai hoitovapaalla oleville henkilöille. Alennusperuste tulee mainita ilmoittautumisen yhteydessä, jälkikäteen alennusta ei myönnetä. Kurssipäivien käyttämättä jättäminen ei oikeuta alennukseen. Alennusta ei myönnetä niistä kursseista, joilla on jo alennettu kurssihinta.

Kerää leimoja – saat kurssialennuksen
Opiston kansliasta voit pyytää kanta-asiakaskortin. Kerää korttiin kolme kurssiosallistumisleimaa vuoden aikana. Saat 50 euron arvoisen kurssilahjakortin, jonka voit käyttää seuraavan kurssin kurssimaksuun. Kurssilahjakortti on voimassa seuraavan vuoden loppuun saakka. Kanta-asiakaskortti ja kurssilahjakortti ovat henkilökohtaisia.

 

Peruutusehdot

Kurssille ilmoittautuminen on sitova. Mahdollinen peruminen on tehtävä kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, muutoin veloitetaan 30 % kurssihinnasta. Mikäli peruutus jätetään kokonaan tekemättä, peritään koko kurssimaksu.

Valamon opistolla on oikeus perua kurssi, mikäli ilmoittautuneita ei tule riittävästi tai kurssin järjestämiselle ilmaantuu jokin ylivoimainen este. Tässä tapauksessa kurssimaksu palautetaan opiskelijalle. Opistolla on myös oikeus muuttaa kurssiohjelmaa tai kurssin opettajaa, mikäli siihen on jokin välttämätön peruste, kuten opettajan sairastuminen.