Kuva tulossa
14.05.2024

Valon juhannus Valamossa

Valon juhannus Valamossa – tule viehättymään kirkkaudesta!

 

Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen juhannus Valamon luostarin rauhassa.

Virittäydy juhannuksen valoon luonnonkauniissa luostarissa, Juojärven rannalla ja koe juhannus uudella, merkityksellisellä tavalla.

 

Varaa paikkasi, tutustu tarkemmin tapahtumaohjelmiin ja niiden sisältöihin.

 

Torstai 20.6.

Astu luostarin rauhaan ja valmistaudu ainutlaatuiseen juhannukseen.

Perjantai 21.6.

Tutustu Taivaallista valoa -näyttelyyn. Kerää yrttejä ja tee oma saunavihta lampaiden seurassa munkkidiakoni Rafaelin ohjeistuksessa. Rentoudu rantasaunassa ja nauti bysanttilaisista sävelistä pyhän Nikolaoksen tsasounalla. Anna luonnon helliä sinua Valamon metsässä – kokeile vaihtoehtoisesti ja rohkeasti yöpymistä riippumattoteltassa, vaivu uneen sen tyynnyttävässä keinunnassa.

Lauantai 22.6.

Vaella hiljaisuudessa Öljymäen ristille ja inspiroidu luostarin johtajan, arkkimandriitta Mikaelin, valoteemaisesta johdatuksesta. Aisti hautausmaan iättömyys ja tee kävelyretki upean järvipanoraaman äärelle. Maistele Valamon viinejä illan viinitastingissä.

Sunnuntai 23.6.

Seilaa laivaristeilylle tunnelmallisessa luontomiljöössä. Tutustu TT Juha Riikosen johdatuksella ortodoksiseen juhannusperinteeseen ja nauti herkullisesta Valamolaisesta teepöydästä.

Varaa kurssiin edullinen lisäyö 45 euroa / henkilö

---

Maanantai 24.6.

Osallistu hautausmaan pyhän Johannes Kastajan tsasounan temppelijuhlaan ja luo muistoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Varausvaihtoehdot:

20.-23.6.

20.-24.6.

23.-24.6.

 

Veljestö toivottaa kaikki tervetulleiksi osallistumaan jumalanpalveluksiin.

Tartu tilaisuuteen kokea juhannus uudella, merkityksellisellä tavalla Valamossa!