Kuva tulossa
19.01.2024

Kesätöihin Valamoon!

Kesätyöhaku Valamon luostariin.

KESÄTÖIHIN VALAMOON

Tarjolla vastaanoton, matkamuistomyymälän ja ravintolan työtehtäviä

Valamon luostari on ainutlaatuinen työympäristö Pohjois-Heinävedellä, kauniin luonnon keskellä, Juojärven rannalla. Kesäaikaan luostari on vilkas matkailukohde mutta luostarielämä on silloinkin toiminnan sydän. Arkea ja juhlaa rytmittävät päivittäiset jumalanpalvelukset, jotka ovat kaikille avoimia. Luostarissa voi majoittua ja ruokailla, osallistua opaskierroksille, tutustua näyttelyyn, museoon ja kirjastoon, tehdä ostoksia matkamuistomyymälässä tai tulla opiston kurssille. Työsi luostarin eri pisteissä avaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden olla tärkeä osanen tätä monipuolista toimintaa!

Tehtäviä haetaan 29.2.2024 mennessä sähköisellä lomakkeella mutta täytämme paikat heti sopivan henkilön löydyttyä. Kannattaa siis toimia vikkelästi!

Vastaanotto

Tarjolla on määräaikainen työpaikka, joka alkaa sopimuksen mukaan jo toukokuussa ja päättyy syys- tai lokakuussa. Myös lyhyemmät työjaksot ovat mahdollisia.

Vastaanottovirkailijana toimit asiakaspalvelutehtävissä luostarin vastaanotossa, joka on erityisesti kesäaikaan luostarissa vierailevien monipuolinen palvelupiste. Sinä luot ensivaikutelman Valamosta tänne saapuville ja edistät omalla toiminnallasi positiivista asiakaskokemusta.

Odotamme sinulta aikaisempaa kokemusta asiakaspalvelusta sekä positiivista, itsenäistä ja palveluhenkistä asennetta. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja olet joustava sekä paineensietokykyinen.

Lisäksi katsomme eduksi, jos sinulla on

 • hyvät tietotekniset taidot
 • sujuva suomen ja englannin kielen taito; muu kielitaito on plussaa
 • Hotellinx Cloud -järjestelmän tuntemus
 • matkailu- tai ravintola-alan koulutus ja/tai kokemus

Lisätietoja tehtävästä antaa matkailupalvelujen johtaja Jaana Nykänen, jaana.nykanen(at)valamo.fi, p. 044 425 9270. Palkkaus on Majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelujen työehtosopimuksen mukainen ja sijoittuu palkkaryhmään 5.

Kahvila-ravintola Trapesa

Yksi luostarin tärkeimmistä kohtaamispaikoista on sen viihtyisä 260-paikkainen A-oikeuksin varustettu kahvila-ravintola Trapesa, joka on saanut nimensä kreikan kielen pöytää tai luostarin ruokasalia tarkoittavasta sanasta. Noutopöytäruokailun lisäksi kahvia, teetä ja pientä purtavaa on tarjolla koko päivän. Heinäkuussa Trapesan tunnelmaa täydentää Valamolainen teepöytä, joka katetaan joka ilta klo 18–20.30. Trapesassa on tarjolla tilausmenuja ryhmille, á la carte-listaa ravintolassamme ei ole.

Haemme ravintolaamme

 • kahta luovaa ja omatoimista kokkia
 • kahta reipasta ja energistä ravintolatyöntekijää
 • kolmea ahkeraa astianhuoltajaa

Kokkina Trapesassa vastaat lounasruokien ja tilausmenujen valmistuksesta itsenäisesti. Edellytämme alan koulutusta ja hygieniapassia. Aiempi kokemus alalta katsotaan eduksi.

Ravintolatyöntekijänä Trapesassa huolehdit anniskeluravintolan sujuvasta tarjoilusta. Edellytämme alan koulutusta sekä hygienia- ja anniskelupasseja. Suomen kielen osaaminen on välttämätöntä, englannin kielen taito on plussaa. Arvostamme aiempaa ravintola-alan työkokemusta. Käytämme Hotellinxin Poslink-ohjelmaa, joten Hotellinxin tuntemus on eduksi.

Astianhuoltajana Trapesassa vastuullasi on astioiden tiskaaminen, tehtävään kuuluu myös astianhuollossa avustavien henkilöiden perehdyttäminen. Tehtävä sopii erinomaisesti esimerkiksi opiskelijoille. Edellytämme vähintään 16 vuoden ikää ja hygieniapassia.

Trapesan kesä on kiireinen ja työ on vuorotyötä. Työssä opit uutta ja kehityt, iloinen ja reipas työtiimi tukee ja auttaa!

Lisätietoja tehtävästä antaa ravintolapäällikkö Tapio Mäkitalo, tapio.makitalo(at)valamo.fi, p. 040 511 0787. Palkkaus on Majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelujen työehtosopimuksen mukainen. Kokin ja ravintolatyöntekijän tehtävissä palkkaryhmä on 4, astianhuoltajan tehtävässä 1.

Matkamuistomyymälä Tuohus

Valamon luostarin matkamuistomyymälä Tuohus palvelee vieraita päivittäin aamusta iltaan. Myymälän hyllyiltä löytyy kattava valikoima ortodoksiseen elämäntapaan liittyviä tuotteita: käsinmaalattuja ikoneita, painokuvaikoneita, lampukoita, rukousnauhoja, postikortteja, kaularistejä ja -ikoneita, Valamossa valmistettuja mehiläisvahatuohuksia, luostariteetä ja paljon muuta. Valikoimassa on myös paljon erilaisia lahja- ja koriste-esineitä, makeisia ja tuomisia. Tuohus-myymälä on myös ortodoksinen kirjakauppa, jossa Valamon luostarin omien julkaisujen lisäksi on saatavilla laaja kirjo ortodoksista uskoa ja sen eri aspekteja käsittelevää kirjallisuutta. 

Haemme Tuohukseen kesäsesongin myyjää.

Myyjänä Tuohuksessa:

 • toimit asiakaspalvelijana ja osallistut monipuolisesti myymälän käytännön työhön
 • työsi on vaihtelevaa ja välillä kiireistä, joten arvostamme kykyäsi kohdata monenlaisia asiakkaita ystävällisellä ja ammattimaisella otteella
 • hyvät vuorovaikutustaidot ja englannin kielen taito ovat välttämättömiä, venäjän kielen taito katsotaan eduksi.
 • aiempi kokemus myyjän tehtävistä ja kassajärjestelmien käytöstä ovat plussaa, mutta eivät välttämättömiä

Tarjoamme:

 • mahdollisuuden työskennellä ainutlaatuisessa ympäristössä, jossa historia ja nykypäivä kohtaavat.
 • vuorotyön, joka sisältää viikonlopputyöskentelyä
 • majoitus- ja ravitsemusalan työehtosopimuksen mukaisen palkan, palkkaryhmä 2

Työn aloitus:

 • tehtävät täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä ja työ alkaa sopimuksen mukaan

Lisätietoja tehtävästä antaa myymälänhoitaja Ilona Jyrkkänen, ilona.jyrkkanen(at)valamo.fi,  p.  044 425 9222. Palkkaus on Majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelujen työehtosopimuksen mukainen ja sijoittuu palkkaryhmään 2.

Hakulomakkeeseen tästä linkistä >>>