Luostari tiedottaa

Tiedote 30.6.2020

Tervetuloa Valamoon!

Valamon vieraspalvelut ovat avoinna, opistolla paljon erilaista kurssitoimintaa.

Valamon luostarin kesäsesonki on käynnissä ja luostari on siirtynyt sesonkiaukioloaikoihin.

Trapesa on avoinna joka päivä klo 7.30-21. Noutopöytä on tarjolla klo 11-19 ja sen hinta on 14,50 euroa. Ruokalista löytyy päivittäin luostarin fb-sivuilta. Teepöytä on katettuna 1.7 alkaen ja se on tarjolla klo 18-20.30 hintaan 12 euroa/ henkilö.

 

Vastaanotto ja myymälät ovat avoinna päivittäin klo 9-20. Näyttely, museo ja molemmat kirkot ovat avoinna klo 10-17, sunnuntaisin ja juhlapäivinä klo 12-17. Heinäkuun alusta alkaen pääsee majoittumaan myös vierasmajoihin, jotka olivat kesän alussa suljettuina poikkeustilanteesta johtuen. Opastuksia ei kesällä 2020 järjestetä, myös risteilytoiminta on tauolla kesän 2020 osalta. Luostarin jumalanpalvelukset toimitetaan päivittäin jumalanpalveluskalenterin mukaisesti.

 

Valamon vaihtuva näyttely on nimeltään Luostarin Puutarhassa. Luostarit ovat olleet kautta vuosisatojen tunnettuja kauniista puutarhoistaan. Kaikissa luostareissa on jonkinlainen puutarha, vaikka pienikin. Puutarhoissa on kasvatettu hedelmäpuiden lisäksi niin hyötykasveja, yrttejä lääkinnällisiin tarpeisiin kuin myös koristepuita ja -pensaita sekä tietysti monenlaisia kukkia. Parhaimmillaan luostarin puutarha voi heijastaa paratiisin kauneutta. Se on paikka rukoukseen, hiljentymiseen ja esteettisiin elämyksiin. Luostarin puutarhassa-näyttely esittelee suomalaisten nykytaiteilijoiden aiheeseen liittyviä taideteoksia. Näyttelyn on koonnut Liisa Heikkilä-Palo

 

Opisto toimii normaaliin tapaan. Kaikki toteutettavat kurssit löytyvät Valamon nettisivuilta valamon opisto/tulevat kurssit (https://valamo.fi/valamon-opisto/tulevat-kurssit) Poimintoina esimerkiksi elokuun kursseista mainittakoon Valamolaiset kilvoittelijat 3.-5.8.2020, Itkuvirrestä äänellä itkuun 2.-5.8.2020, Voimaa väreistä – Iloa ilmaisusta -maalauskurssi 6.-9.8.2020 ja Bli bekant med ortodoxin 10.-14.8.2020. Kesäaikaan järjestetään myös esimerkiksi ikonimaalauskursseja sekä taidekursseja.

 

Valamon ja Lintulan luostarit sijaitsevat Pohjois-Heinävedellä lähellä toisiaan. Ne ovat oivallisia pyhiinvaellus- ja retkikohteita oman kirkon jäsenille sekä kaikille vierailijoille!

Edellinen Seuraava