Ihmisten välissä: mielikuvitus. Filosofian ja kirjoittamisen laboratorio 2/2021

25.02.2021 00:00 - 28.02.2021 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 11.02.2021 00:00

kurssit@valamo.fi, p. 017 570 1810

, 305€/Opistohotelli 1hh, 271€/hlö Opistohotelli 2hh

Kurssin kuvaus

Niin lentokone kuin Platonin luolavertauskin ovat mielikuvituksen tuotetta. Mielikuvitus on valtava voima, joka koskettaa meitä kaikkia! Kun antaa itselleen lisää mahdollisuuksia oivaltaa mielikuvituksen ja tiedollisen oivaltamisen suhteita, työ ja arki saattaa muuttua toisenlaiseksi.

Tällä kurssilla syvennytään pohtimaan mielikuvituksen merkitystä ihmisten välisenä yhdistäjänä, erottavana tekijänä ja muutosvoimana. Käytämme mielikuvitusta, kun yritämme ymmärtää toisiamme, kun paikkailemme kertomusten aukkoja, tai kun suunnittelemme tulevaisuutta.

Kurssin työskentelytapoina ovat dialogiset keskustelut, tekstikatkelmien herättämät pohdiskelut, luovat kirjoittamisharjoitukset ja aivopähkinät eli filosofiset harjoitukset. Kurssille osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja filosofiasta tai kirjoittamisesta. Osallistujille lähetetään etukäteen tekstimateriaalia. Kurssilla opettajina toimii kolme kokenutta filosofia, jotka myös kirjoittavat ajatuksiaan kirjallisesti. Jokainen opettaja tarjoaa osallistujille oman osionsa kurssista.

Kurssin opettajina Pia Houni, TeT, dosentti ja filosofian praktikko: käytännölliset filosofiset harjoitukset, Jukka Laajarinne, FM, kirjailija: kirjoitusharjoitukset ja Mikko Sammalkivi, TM, erityistason psykoterapeutti ja filosofi: mielikuvituksen tiede.

Hinta 305 €/Opistohotelli 1 hh ja 271 €/Opistohotelli 2 hh.

Varattavissa oleva huonevaihtoehto varmistuu ilmoittautumisen yhteydessä varaustilanteen mukaan. 

 

Kurssin ohjelma

Ohjelma päivitetään myöhemmin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettajan nimi

Opettaja

Useita

Katso, mitä muuta Valamossa tapahtuu

Tulevat jumalanpalvelukset Ajankohtaista