Risti-ikoni

Jäsentiedote 3 / 2018

Hyvät kirjakerhomme jäsenet

 

Kirjakerhomme julkaisuohjelma on muuttunut. Syvästi pahoitellen ilmoitamme, että nyt syksyllä julkaistavaksi ilmoitetun Metalli-ikonit - vuosituhantista perinnettä -kirjan ilmestyminen siirtyy joulukuulle. Monista ponnisteluistamme huolimatta kirjaa ei onnistuttu saamaan valmiiksi syksyn aikana. Sen sijaan tarjoamme kirjakerhon jäsenille äskettäin Valamon luostarin kustantamana ilmestyneen Luostarivanhuksen kirjeitä -teoksen.

Luostarivanhuksen kirjeitä on kokoelma Valamon luostarin rippi-isän skeemaigumeni Johanneksen (k. 1958) eri henkilöille lähettämiä hengellisiä opetustekstejä. Kirjeiden vastaanottajat – Venäjältä vallankumousta paenneet emigrantit – olivat aloittaneet uuden elämän kuka Suomessa, kuka Saksassa tai jopa Amerikassa. Valamon luostari, niin Laatokan saaressa kuin sodan jälkeen Heinäveden Papinniemessä, merkitsi heille elävää yhteyttä menetetyn kotimaan hengellisyyteen ja kirjeenvaihto isä Johanneksen kanssa vastauksia, tukea ja myötäelämistä arjen vaikeuksissa.

Kirjekokoelma on jatkoa aiemmin ilmestyneisiin isä Johanneksen opetuskokoelmiin Kirjeitä Innalle ja Kirjeitä Jelenalle. Teoksen alkusanat on kirjoittanut fil. tri Paula Tuomikoski ja kirjan loppuun liitetyn vanhuksen elämäkerran metropoliitta Panteleimon.

Tarjoamme kirjan kirjakerholaisille lähetyskuluineen hintaan 21,80 euroa.

 

Seuraava jäsenkirja

Valamon kirjakerhon seuraava jäsenkirja on Valamon luostarin kustantamana ilmestyvä Metalli-ikonit - vuosituhantista perinnettä -kirja. Kirja kertoo useiden asiantuntija-artikkelien kautta metalli-ikonien valmistuksen historiasta erityisesti Venäjän vanhauskoisten ortodoksien eri alueilla kuten Uikujoen luostarissa, Moskovassa tai Uralilla. Kirjassa tulee olemaan runsas monivärikuvitus.

Teos liittyy Valamon luostarin kulttuurikeskuksen suuressa näytte-lysalissa parhaillaan olevaan poikkeuksellisen laajaan, yli 600 metalli-ikonia käsittävään näyttelyyn ”Valamon kätköistä”. Vanhimmat näyttelyn metalliristit ovat 900- ja 1000-luvuilta. Näyttely on avoinna 28.02.2019 saakka.

Lähetämme kirjan kirjakerhon jäsenille heti sen ilmestyttyä joulukuussa. Otamme huomioon mahdolliset aiemmin tehdyt peruutukset.

 

Toivotan kaikille kirjakerhomme jäsenille siunattua joulupaaston aikaa!

 

Valamon luostarissa, Heinävedellä 20.11.2018

Arkkimandriitta Sergei

Valamon luostarin johtaja

 

Valamon kirjakerhon yhteystiedot

Tilaukset:

044 4259 222 matkamuistomyymälä Tuohus

tuohus@valamo.fi

 

Jäseneksi liittymiset, osoitteenmuutokset ja peruutukset:

044 4259 210  Juhani Hyytiä

valamon.kirjakerho@valamo.fi

 

Internet:

https://valamo.fi/kulttuuritarjonta/kirjakerho/jasenasiat

 

Osoite:

Valamon kirjakerho

Valamontie 42

79850 UUSI-VALAMO

 

Asiakaspalautukset

Kirjakerhon kustannusten pienentämiseksi lähetämme jatkossa pelkän jäsentiedotteen niille kirjakerhon jäsenille, joilla on toistuvia asiakaspalautuksia. Tiedotteessa esitelty kirja on sitten mahdollista tilata jälkikäteen kirjakerhon jäsenhintaan. Pyydämme myös ottamaan huomioon, että asiakaspalautukset on tehtävä viimeistään viikon kuluessa kirjan saapumisesta.

Voitte jättää mahdolliset palautettavat lähetykset maksutta postin myymälään tai kirjelaatikkoon, jolloin Valamon luostari vastaa lähetyksen postikuluista.

 

Asiakaspalautuksissa pyydämme käyttämään seuraavaa osoitetta:

607077

Valamon luostari

Valamontie 42

79850 UUSI-VALAMO

 

 

Jäsenkirja "Metalli-ikonit - vuosituhantista perinnettä" postitetaan jäsenille viikolla 51.