Рождество в монастыре

Joulu 

 

Kirkkovuoden suuret juhlat tuovat Valamoon joka vuosi runsaasti pyhiinvaeltajia ja valamolaiseen tunnelmaan kiintyneitä vieraita. Rauhallinen ilmapiiri, tunnelmalliset juhlapalvelukset ja luostarin johtajan vastaanotto luovatkin mitä parhaat puitteet juhlapyhien viettoon. Luostarissa voi vierailla myös päiväseltään joulun aikana. 

Ortodoksiseen jouluun aletaan valmistautua marraskuun puolivälissä alkavalla paastolla. Joulun esijuhlaa vietetään 20.-24.12., varsinainen joulunvietto alkaa joulupäivänä 25.12. ja se kestää aina uuden vuoden aattoon eli 31.12. saakka.

 

Joulun aukioloajat

Luostarin aukioloajat jouluna 2019

Päivitetään myöhemmin.

 

Joulun täysihoitopaketit varataan suoraan luostarin myyntipalvelusta:

myyntipalvelu@valamo.fi tai 017 5701 810

Joulun täysihoitopaketti 23. - 26.12.2019 

Joulun odotus alkaa jo aatonaattona, jolloin jouluvieraat saapuvat luostariin. Illalla pidetään yhteinen tervetulotilaisuus, jolloin luostarin päivärytmi ja alueen mahdollisuudet tulevat tutuiksi. Joulun ohjelmaan kuuluu opastettu luostarikierros, jossa perehdytään luostarin historiaan ja nykypäivään. Vieraat voivat tutustua Kulttuurikeskuksen näyttelyihin ja joulusauna on myös tarjolla. Jouluaattona on ravintola Trapesassa katettuna yhteinen teepöytä, jollin lauletaan yhdessä joululauluja (yöliturgiassa ehtoolliseen osallistuvilla ortodokseilla paasto). Joulupäivän ohjelmaan kuuluu kahvitilaisuus ja joulujuhla luostarin johtajan arkkimandriitta Sergein kanssa Kulttuurikeskuksen salissa, jonne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

Hinta hotellissa

Hotellitasoinen majoitus on joko luostarihotellissa tai opistohotellissa. Huoneissa on suihku ja wc lukuun ottamatta muutamia yhden hengen huoneita, jotka jakavat suihkun ja wc:n keskenään (pikkuhotellin soluhuoneet).

* 368 € / hlö / 2-3 hh / luostarihotelli ja pikkuhotelli 1 hh

* 338 € / hlö / 2 hh / opistohotelli

* 398  € / hlö / 1 hh / opistohotelli

Hinta vierasmajassa

Luostarin vierasmaja on yksinkertainen ja vaatimaton (retkeilymajatasoinen). Suihku ja wc ovat käytävässä yhteiskäytössä.

* 269 € / hlö / 2-3 hh

* 284 € / hlö / 1 hh

Hinnat sisältävät taysihoitoruokailut aatonaaton iltaruokailusta Tapaninpäivän aamiaiseen. Joulun täysihoitopaketti on kokonaisuus, jonka hintaa ei alenna jonkin osan kayttämättä jättäminen.

Alle 4-vuotiaat veloituksetta, 4-14-vuotiaat puoleen hintaan.

ENNAKKOVARAAJAN ETU

Varaa joulupaketti 1.12.2019 mennessä, niin saat lisämajoitusvuorokaudet (22.-23.12. ja 26.-27.12.) hintaan 10 €/hlö/vrk.

 

KYSY LISÄÄ:

Valamon myyntipalvelu
puh. 017 570 1810 (ark. klo 9-15.30)