Valamon konserttikesän 2018 ohjelma

Valamon konserttikesän avaa lauluyhtye Valamon Ruusut 15.6. kulttuurikeskuksen salissa klo 20.

Lauluyhtye Valamon Ruusut esittää kansanlauluja sävelin ja runoja lausuen. Konsertit Kulttuurikeskuksen salissa pe 15.6., ti 3.7. sekä to 2.8. klo 20. Liput 10 €. Tervetuloa!

Lippuja voi ostaa Valamon luostarin vastaanotosta, puh. 017 5701 810.

 


 

Heinäveden musiikkipäivien konsertit Valamossa 30.6. ja 1.7.

Säveltäjä Otto Kotilaisen 150 vuotta -konsertti 30.6. klo 15.30 Valamon Kulttuurikeskuksessa

Klo 15.30 alkavassa Otto & ystävät -konsertissa esiintyvät mm. sopraano Johanna Isokoski, baritoni Juha Kotilainen, tenori Juho Punkeri, baritoni Juhana Kotilainen ja Joel Papinoja, piano.

 

Pyhän kosketus -kuoro 1.7. klo 13 Valamon Pääkirkossa

Vigilia, Pyhän kosketus -kuoro, johtaa Elia Pietarinen

 

Konserttilippujen hinta 20€ / konsertti
Lippuja voi ostaa Lippu.fi-palvelusta sekä Valamon luostarin vastaanotosta, puh. 017 5701 810.

 

Lisätietoja Heinäveden musiikkipäivien konserteista: https://heinavesimusic.fi/

 


 

Ortodoksista ajattelua ja oopperaa

Valamon kulttuurikeskuksessa järjestettävässä Ortodoksista ajattelua ja oopperaa -konsertissa kuullaan tenori Heikki Hattusta ja pianisti Ville Hautakangasta pe 6.7. klo 20. Liput 10 €. Tervetuloa!

Lippuja voi ostaa Valamon luostarin vastaanotosta, puh. 017 5701 810.

Säveltäjistä Janne Salmenkangas (1984-) toimii Tampereella Harjun seurakunnan kanttorina ja opiskelee sävellystä Tampereen Musiikki-akatemiassa (TAMK) Paavo Korpijaakon johdolla. Hän on FM Jyväskylän yliopistosta (musiikkikasvatus) ja MuM Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta (kirkkomusiikki).

Leonid Bashmakov (1927–2016) syntyi Terijoella, työskenteli teatterikapellimestarina, Tampereen Konservatorion lehtorina ja lopulta rehtorina. Hän sävelsi paljon soitinmusiikkia: mm. sinfonioita, konserttoja ja baletin. Bashmakovin kirkkomusiikkituotanto on laaja, ja se on merkittävimmällä tavalla muovannut Suomen ortodoksisen kirkon laulukulttuuria. Nyt haluamme esitellä häntä ortodokseille myös taidemusiikin säveltäjänä. Peter Mirolybovkin (1918–2004) oli syntyisin Terijoelta. Hän johti siellä kirkkokuoroa, sekä myöhemmin Pyhän Kolminaisuuden kirkon ja Uspenskin katedraalin kuoroja, Helsingissä. Hän johti myös muita kuoroja, Kippari-kvartettia, orkestereita, sekä Helsingin Balalaikaorkesteria. Hän sävelsi nimellä Pekka Mirola mm. elokuvamusiikkia. Ortodoksisen kirkkomusiikin sovittajana ja säveltäjänä hän oli merkittävä.

Esiintyjistä Heikki Hattusen (1984–) oopperarooleja ovat mm. Tito (Mozart: La clemenza di Tito), Lenski (Tšaikovski: Jevgeni Onegin) ja Flute (Britten: Kesäyön unelma). Savonlinnan oopperajuhlilla hän on esiintynyt solistikvartetissa ja kuorossa. Syyskuussa on luvassa debyytti Kansallisoopperassa Iiro Rantalan Pikaparantolassa (myös Kuopio 1.11.). Hänet palkittiin kolmantena Kangasniemen laulukilpailussa 2016. Hattunen on laulanut niin läntistä kuin ortodoksistakin kirkkomusiikkia. Kesäkuussa hän hyppäsi viikon varoituksella Rossinin Stabat Materin solistiksi. Klaus Mäkelä johti Tapiola Sinfoniettaa Urkuyö ja aaria -festivaalin konsertissa, jonka YLE radioi. ( https://areena.yle.fi/1-4418193 aaria kohdassa 13:20) Marraskuussa on luvassa Ivan Moodyn Passion and Resurrection (Kuopio, Joensuu, Valamo). Hattunen on valmistunut Joensuusta teologian maisteriksi (ortodoksisen kanttorin koulutus), ja on töissä Tampereen ort. srk:ssa. Arkkipiispa Leo on vihkinyt hänet laulajaksi. Hattunen viimeistelee laulun maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa Petteri Salomaan johdolla. Hattusella on lämmin suhde jokaiseen konserttipaikkaan. Valamon luostarissa hän on ollut kanttorikeikoilla ja talkoissa, esiintynyt eri kuorojen kanssa, ja käynyt kanttorien koulutuspäivillä. Hän on laulanut Savonlinnan oopperajuhlilla solistikvartetissa, oopperapäivän avauksessa ja kuorossa kolme kesää. Nuoruutensa hän on asunut Lieksassa, Timitran Linnan pihapiirissä. Silloin se oli vielä kokonaan Rajavartiolaitoksen aluetta. Hän on Lieksan Nuorisopuhallinorkesterin ja musiikkiopiston kasvatti, soitti nuorena saksofonia. Hän myös kirjoitti ylioppilaaksi Lieksan lukiosta 2003. 


Ville Hautakangas (1978–) soittaa pianoa Tampere Filharmoniassa, TampereRaw-nykymusiikkiyhtyeessä, ja opettaa pianonsoittoa sekä säestää Tampereen musiikkiakatemialla. Hautakangas palkittiin toisella palkinnolla Leevi Madetoja -pianokilpailussa vuonna 2000. Hän valmistui Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta 2003, ja suoritti pianonsoiton A-kurssitutkinnon vuonna 2005 opettajinaan Martti Rautio ja Lauri Väinmaa. Hän on opiskellut myös Berliinissä Hochschule für Musik "Hanns Eisler" -korkeakoulussa.

 


 

Juhlavuoden lauluja: Merikanto, Kuula, Kotilainen

Tenori Karl-Henrik Wahlfors ja pianisti Leena Suomela konsertoivat Valamon kulttuurikeskuksessa 10.7., 13.7., 24.7. sekä 27.7. klo 20. Liput 10 €. Tervetuloa!

Lippuja voi ostaa Valamon luostarin vastaanotosta, puh. 017 5701 810.


 

Kari Ahonen, Jari Vepsä ja Maria Bondarenko konsertoivat Valamossa 20.7.

Kari Ahonen piano, Jari Vepsä huilu, laulu ja Maria Bondarenko huilu, laulu 20.7. klo 20. Liput 10 €. Tervetuloa!

Lippuja voi ostaa Valamon luostarin vastaanotosta, puh. 017 5701 810.


 

Pianisti Rauno Jussila konsertoi Valamossa 31.7., 1.8. sekä 3.8.

Pianisti Rauno Jussilan konsertit järjestetään Valamon Kulttuurikeskuksessa 31.7., 1.8. sekä 3.8 klo 20. Liput 10 €. Tervetuloa!

Lippuja voi ostaa Valamon luostarin vastaanotosta, puh. 017 5701 810.

T_PREVIOUS T_NEXT