Valamon opisto – Tule, pysähdy, kohtaa

Valamon opisto on ortodoksinen kansanopisto, joka toteuttaa erityistä sivistystehtäväänsä antamalla opetusta Valamon luostarissa. Kurssimme ovat lyhytkursseja, joilla on mahdollista oppia uusia taitoja, kehittää ajattelua ja saada uusia näkökulmia.

 

Valamon opiston historia alkaa vuonna 1986. Tuolloin luostarissa vierailijoilla riitti kysymyksiä, joihin vastaaminen annettiin Valamon opiston tehtäväksi. Tämä tehtävä on opistolla olemassa edelleen, vaikka rinnalle on tullut muita kurssikategorioita. Ikonimaalaus on eriytetty perustehtävästä omaksi kategoriakseen, mistä voimme todeta olevamme erityisen ylpeitä.

 

Valamon opiston historia voidaan nähdä myös pidempänä, sillä luostareilla on ollut aina koulutustehtävä ympäristössään. Vanhassa Valamossa toimi koulu ennen Heinävedelle siirtymistä.

Opiston sijainti Valamon luostarissa tuo kurssilaisille mahdollisuuden saada kosketuksen kirkolliseen elämään.

 

Valamon opiston toiminta on avointa kaikille ikään, sukupuoleen, asuinpaikkakuntaan, kulttuuritaustaan tai vakaumukseen katsomatta.

Tilaa kurssiesite

Voit tilata uusimman kurssiesitteen suoraan sähköpostiisi oheisella lomakkella.

Tulevat kurssit

T_SEARCH_BY_DATE

T_SELECT_TEACHER

T_SEE_ALL

"Valamon opisto on kaikille avoin, ainutlaatuisessa luostariympäristössä toimiva kansanopisto. Se tarjoaa monipuolisesti koulutusta elämän eri aloilta. Opiskelu Valamossa antaa mahdollisuuden erityisesti hengelliseen ja yhteisölliseen oppimiseen ja kasvuun."

Lämpimästi tervehtien,
Valamon veljestö

T_READ_MORE