Risti-ikoni

Ikonimaalari on nyt Ikoni & kulttuuri

Ikonimaalari on uudistunut monipuoliseksi taiteen kausijulkaisuksi, joka käsittelee kristillistä kirjallisuutta, musiikkia, näyttelyitä ja muuta kulttuuria aiempaa laajemmin. Samalla nimi on muutettu Ikoni & kulttuuriksi vastaamaan paremmin uudistunutta sisältöä.

Uutena päätoimittajana on aloittanut Itä-Suomen yliopiston systemaattisen teologian professori Serafim Seppälä.

– Haluamme tehdä enemmän avauksia kulttuurin eri sektoreille ja ikonikulttuurin raja-alueille. Itseäni kiinnostaa esimerkiksi bysanttilaisen ikonisen kielen suhde elokuviin ja abstraktiin taiteeseen. Kulttuurimme on muuttumassa koko ajan visuaalisemmaksi, mutta visuaalisuudesta ja kuvantulkinnasta keskusteleminen on Suomessa lähes lähtöruudussa. Tekemistä on siis paljon, Seppälä pohtii.

   Seppälä muistuttaa, että julkaisu perehdyttää jatkossakin ikonimaalauksen traditioihin ja tekniikoihin. 

– Idän kirkon pyhien kuvien maalaaminen, historia ja tulkitseminen ovat tietysti tärkeässä roolissa. Eikä ikonimaalareita suinkaan unohdeta: he ovat äänessä tulevissakin lehdissä.

Valamo Kustannus uutena kustantajana

   Julkaisijana jatkaa Ikonimaalarit ry, nyt yhdessä Valamo Kustannuksen kanssa, joka toimii myös kustantajana.

– Valamo Kustannukselle on suuri kunnia kustantaa uudistunutta julkaisua. Toivon, että julkaisun sisällön laajentaminen toisi myös uusia lukijoita. Sisältö on teemoiltaan laajempi kuin koskaan aiemmin, igumeni Sergei toteaa.

Valamo Kustannus on osa Valamon luostaria.

Seuraava numero ilmestyy lokakuussa

   Seuraava numero ilmestyy lokakuun lopulla, ja sen teemana ovat pyhät kasvot. Teema-artikkeleissa perehdytään muun muassa Suomen ortodoksisen kirkon uusien pyhien ikoneihin. Professori Serafim Seppälä analysoi artikkelissaan Kristuksen kasvoja teologisen ajattelun ja ikonien kuvakielen näkökulmista.

   Kulttuurisivuilla käsitellään muun muassa kreikkalaisen taide-elokuvan ikonisia piirteitä sekä esitellään Valamon uuden ja paljon kiitosta saaneen luostarimuseon kokoelmaa. Taidehistorioitsija Hanna Kemppi analysoi kiinnostavasti Laatokan Valamon maisemia kuvaavia 1800-luvun maalauksia. 

   Ikoni & kulttuurin kirjoittajat ovat tunnettuja alansa asiantuntijoita, tutkijoita ja taiteilijoita. Julkaisu tarjoaa monipuolista luettavaa kaikille kristillisestä kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille. Ikoni & kulttuuri on Suomen ainoa kirkkotaiteeseen keskittynyt julkaisu. Numerot ilmestyvät teemoittain kaksi kertaa vuodessa.

Tilaa Ikoni & kulttuuri nyt, saat yhden numeron kaupan päälle (etusi 28 €). Tilauksen hinta 54 € vuodessa (irtonumero 28 €). Voit tilata julkaisun osoitteesta ikoni.kulttuuri@gmail.com Muista ilmoittaa kaikki yhteystietosi.

Voit myös tehdä tilauksen allaolevasta linkistä!

 

 

 

Risti-ikoni

Ikoni & Kulttuuri

Ikoni & kulttuuri on monipuolinen ja korkeatasoinen kirkkotaiteen julkaisu, jossa käsitellään idän kirkon kulttuuriperintöä sekä kotimaista ja kansainvälistä ikonitaidetta. Julkaisu perehdyttää ikonimaalauksen traditioihin ja tekniikoihin sekä käsittelee ajankohtaista kristillistä kirjallisuutta, musiikkia, näyttelyitä ja kiinnostavia henkilöitä. 

Kirjoittajat ovat tunnettuja alansa asiantuntijoita, tutkijoita ja taiteilijoita. Julkaisu tarjoaa monipuolista luettavaa niin ikonimaalareille kuin kaikille kristillisestä kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille. Ikoni & kulttuuri on Suomen ainoa kirkkotaiteeseen keskittynyt julkaisu. Numerot ilmestyvät teemoittain kaksi kertaa vuodessa.

Ikoni & kulttuurin kustantaja on Valamo Kustannus, ja julkaisija Suomen ikonimaalarit ry. Päätoimittaja on professori Serafim Seppälä. 

Toimituksen yhteystiedot: ikoni.kulttuuri@gmail.com