Valamon opisto – Tule ~ koe ~ opi!

 

VALAMON LUOSTARIN VIERASPALVELUT SULJETTU TOISTAISEKSI

Kaikki luostarin vieraspalvelut (trapesa, vastaanotto, majoituspalvelut, myymälä, opisto, museo, näyttely, kirjasto) suljettu toistaiseksi. Myös talkootoiminta on tauolla toistaiseksi.

MYYNTIPALVELU ON AVOINNA NORMAALISTI - 

RYHMÄ- JA MAJOITUSVARAUKSET SEKÄ KURSSI-ILMOITTAUTUMISET ARKISIN KLO 9:00 - 16:00 PUH. 017 5701 810 TAI SÄHKÖPOSTILLA myyntipalvelu (at) valamo.fi ja kurssit (at) valamo.fi

MYÖS NETTIKAUPPA ON AUKI: webtuohus.valamo.fi

Vaikka tilanne vaikuttaa merkittävällä tavalla luostarin taloudellisiin toimintaedellytyksiin, vallitsevassa tilanteessa tärkeintä on kuitenkin se, että eri toimijoiden yhteisillä toimenpiteillä koronaviruksen leviämistä voidaan hidastaa ja suojata riskiryhmiä.

Luostari on veljestön koti, joten veljestötoiminta jatkuu normaalisti poikkeusjärjestelyistä huolimatta. Luostarin päivittäiset jumalanpalvelukset toimitetaan mutta ne ovat veljestön sisäisiä. Rukous koko maailman puolesta jatkuu! Otamme vastaan myös esirukouspyyntöjä. 

Valamon luostarin johtokunta on 25.3.2020 päättänyt, että luostarin jumalanpalveluksiin voi osallistua ainoastaan luostarin veljestö ja luostarissa asuvat henkilöt. Toimenpiteellä minimoidaan koronaviruksen leviämismahdollisuutta. Kirkko on suljettu toistaiseksi myös yksityiseltä hiljentymiseltä.

Olemme saaneet kyselyjä siitä, miten luostaria voi tukea taloudellisesti tässä haastavassa tilanteessa. Tätä tarkoitusta varten alla ovat Valamon luostarin pankkiyhteystiedot:

NDEAFIHH

FI93 2102 1800 0001 93

 

 

 

 

***************************************************************************************************************

 

Valamon opisto on ortodoksinen kansanopisto, joka toteuttaa erityistä sivistystehtäväänsä antamalla opetusta Valamon luostarissa. Kurssimme ovat lyhytkursseja, joilla on mahdollista oppia uusia taitoja, kehittää ajattelua ja saada uusia näkökulmia.

Valamon opiston historia alkaa vuonna 1986. Tuolloin luostarissa vierailijoilla riitti kysymyksiä, joihin vastaaminen annettiin Valamon opiston tehtäväksi. Tämä tehtävä on opistolla olemassa edelleen, vaikka rinnalle on tullut muita kurssikategorioita. Ikonimaalaus on eriytetty perustehtävästä omaksi kategoriakseen, mistä voimme todeta olevamme erityisen ylpeitä.

Valamon opiston historia voidaan nähdä myös pidempänä, sillä luostareilla on ollut aina koulutustehtävä ympäristössään. Vanhassa Valamossa toimi koulu ennen Heinävedelle siirtymistä.

Opiston sijainti Valamon luostarissa tuo kurssilaisille mahdollisuuden saada kosketuksen kirkolliseen elämään.

Valamon opiston toiminta on avointa kaikille ikään, sukupuoleen, asuinpaikkakuntaan, kulttuuritaustaan tai vakaumukseen katsomatta.

 

Tutustu kurssitarjontaan 2020 täältä!

Voit ilmoittautua kursseille myös puhelimitse 017 570 1810 tai sähköpostitse kurssit@valamo.fi.

 

 

Tutustu kurssiesitteeseen

Tutustu Valamon Opiston uuteen vuoden 2020 kurssiesitteeseen.

Tulevat kurssit

Etsi ajankohdalla

Valitse opettaja

Katso kaikki

"Valamon opisto on kaikille avoin, ainutlaatuisessa luostariympäristössä toimiva kansanopisto. Se tarjoaa monipuolisesti koulutusta elämän eri aloilta. Opiskelu Valamossa antaa mahdollisuuden erityisesti hengelliseen ja yhteisölliseen oppimiseen ja kasvuun."

Lue lisää