Valamon opisto – Tule ~ koe ~ opi!

 

Valamon opisto on ortodoksinen kansanopisto, joka toteuttaa erityistä sivistystehtäväänsä järjestämällä opetusta Valamon luostarissa. Kurssimme ovat lyhytkursseja, joilla on mahdollista oppia uusia taitoja, kehittää ajattelua ja saada uusia näkökulmia.

Valamon opiston historia alkaa vuonna 1986. Tuolloin luostarissa vierailijoilla riitti kysymyksiä, joihin vastaaminen annettiin Valamon opiston tehtäväksi. Tämä tehtävä on opistolla olemassa edelleen, vaikka rinnalle on tullut muita kurssikategorioita. Ikonimaalaus on eriytetty perustehtävästä omaksi kategoriakseen, mistä voimme todeta olevamme erityisen ylpeitä.

Valamon opiston historia voidaan nähdä myös pidempänä, sillä luostareilla on ollut aina koulutustehtävä ympäristössään. Vanhassa Valamossa toimi koulu ennen Heinävedelle siirtymistä.

Opiston sijainti Valamon luostarissa tuo kurssilaisille mahdollisuuden saada kosketuksen kirkolliseen elämään.

Valamon opiston toiminta on avointa kaikille ikään, sukupuoleen, asuinpaikkakuntaan, kulttuuritaustaan tai vakaumukseen katsomatta.

 

Tutustu kurssitarjontamme

Voit ilmoittautua kursseille myös puhelimitse 017 570 1810 tai sähköpostitse kurssit@valamo.fi.

 

 

Tutustu kurssitarjontaan

Tilaa opiston kurssiesite!

Tulevat kurssit

Etsi ajankohdalla

Valitse opettaja

Katso kaikki

"Valamon opisto on kaikille avoin, ainutlaatuisessa luostariympäristössä toimiva kansanopisto. Se tarjoaa monipuolisesti koulutusta elämän eri aloilta. Opiskelu Valamossa antaa mahdollisuuden erityisesti hengelliseen ja yhteisölliseen oppimiseen ja kasvuun."

Lue lisää