Ilmoittautumisohjeet

Valamon opiston kursseille voi ilmoittautua nettisivuilta, puhelimitse tai sähköpostilla. Nettisivuilta lähtevä ilmoittautuminen pyytää majoitustoiveen, joka vahvistetaan opistolta ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Huomaathan, että yhden hengen huoneita on rajoitettu määrä, jonka vuoksi emme aina pysty takaamaan toivotun vaihtoehdon toteutumista.

Ilmoittautumisaika päättyy noin kolme viikkoa ennen kurssia, mutta vapaita paikkoja kannattaa kysellä tämän jälkeenkin. Osallistuminen laskutetaan noin kuukautta ennen kurssia.

Lue myös peruutusehdot alempaa tältä sivulta.  Hyväksyt  ehdot ilmoittautumalla.

Opisto pidättää oikeuden muutoksiin.

 

 

Majoittuminen

Valamon opiston kurssihintoihin sisältyy majoitus. Majoitusta on tarjolla kolmessa eritasoisessa majoituksessa. Kaikissa majoitusvaihtoehdoissa on tupakointi kielletty.

Opiskelijat pyritään majoittamaan ensisijaisesti opistohotelliin. Opistohotelli on rakennettu opiston asuntolaksi. Kummastakin kerroksesta löytyy pieni keittiö-oleskelutila, jossa voi säilyttää ja laittaa omia eväitä. Opistohotellissa on yhden ja kahden hengen huoneita, joissa jokaisessa on oma vessa ja suihku. Huoneet ovat sisustukseltaan yksinkertaisia. Petivaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintaan.

Luostarin vierasmajassa on yhden, kahden ja kolmen hengen huoneita. Huoneissa ei ole omaa vessaa, vaan vessa ja suihku ovat yhteiskäytössä käytävän päässä. Petivaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintaan.

Luostarihotelli on hotellitasoinen majoitus. Huoneita on 2-3 hengelle. Huoneet ovat viihtyisästi sisustetut ja tilavat. Huoneissa on suihku, wc ja vedenkeitin.

Majoittumaan pääsee kurssin alkupäivänä kello 16 alkaen, huoneet on luovutettava lähtöpäivänä kello 12 mennessä.

 

 

Hinnat

Valamon opiston kurssihinnat sisältävät opetuksen, majoituksen ja aamupalan. 1.5. 2018 alkaen kurssihinnat sisältävät myös kurssiohjelmaan merkityt ruokailut. Hinnat vaihtelevat majoitusvaihtoehdon mukaan. Maahanmuuttajakursseille ja ortodoksisuus tutuksi -peruskursseille opisto saa tukea Suomen ortodoksiselta kirkolta, jonka vuoksi hinnat ovat normaalihintoja edullisemmat.

Kurssimaksusta myönnetään 10% alennus opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. Alennukseen oikeuttava tieto on annettava ilmoittautumisen yhteydessä. 10% alennusta ei myönnetä jo alennetuista kurssihinnoista.

Tarvikkeet ja materiaalit, joita kädentaitojen kursseilla tarvitaan, eivät lähtökohtaisesti sisälly kurssihintaan. Tarvikkeita on mahdollista ostaa opistolta tai opettajalta.

 

 

Ruokailut

Ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti kahvila-ravintola Trapesassa. Ateriat ovat tarjolla ohjelmaan merkittyinä aikoina. Opiskelijoilla on mahdollista ostaa normaalihintoja edullisempi ateriapaketti kurssin alkaessa Trapesasta, ateriapaketin hinta ilmoitetaan ohjelmassa ja kurssikirjeessä, joka tulee laskun yhteydessä sähköpostiin. 

1.5.2018 alkaen opiston kurssihintoihin sisältyy ruokailuita seuraavasti:

- 3 päivän kursseilla puolihoito

- 4 päivää tai pidemmät kurssit: aamupala ja yksi lämmin ateria per täysi kurssipäivä

Kurssilaiset voivat halutessaan ostaa Trapesasta päiväkahvit ja iltapalan.

Iltapala on tarjolla Trapesassa arkena (su-to) klo 17:30-18:00. 

Kurssilainen voi syödä iltapalan Trapesassa tai ottaa eväspussin mukaan (voi säilyttää opistohotellin keittiössä tai opiston aulan jääkaapissa). 

Perjantai- ja lauantai-iltoina iltapala on tarjolla normaalisti Trapesassa klo 21 asti. 

Kesäkuusta elokuun loppuun iltapala on tarjolla kaikkina iltoina Trapesassa klo 21 asti.        

Ruoka-aineallergiat tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Mikäli ohjelmaan merkityt ateriat tuntuvat vähäisiltä, voi Trapesasta ostaa erillisiä aterioita tai kahvia päivän hinnoin.

 

 

Peruutusehdot

Tehdessään ilmoittautumisen opiskelija sitoutuu peruutusehtoihin. Ilmoittautumisen voi perua kuluttomasti viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen kurssimaksusta pidätetään 30%. Mikäli peruutusta ei tule ollenkaan, peritään koko kurssimaksu.

Jos peruutus johtuu sairaudesta ja peruutus tulee alle kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, voidaan kurssimaksu palauttaa lääkärintodistusta vastaan.

Maksamattomat kurssimaksut annetaan perintätoimiston hoidettavaksi.

Mikäli kurssi peruuntuu opistosta johtuvista syistä, palautetaan kurssimaksu tai se voidaan siirtää toiselle kurssille. Opistolla on oikeus muuttaa ohjelmaa tarvittaessa.

 

 

Alennukset

Kurssimaksusta myönnetään 10% alennus opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille sekä vuorottelu- ja hoitovapaalla oleville. Alennukseen oikeuttava tieto on annettava ilmoittautumisen yhteydessä. 10% alennusta ei myönnetä jo alennetuista kurssihinnoista.

 

 

Kanta-asiakaskortti

Jokaisesta kurssista opiskelija saa leiman kanta-asiakaskorttiin. Leimoja kerätään vuoden ajan ensimmäisestä kurssista. Kolmatta leimaa vastaan kanta-asiakaskortti on 50 € arvoinen ja se voidaan hyvittää seuraavasta kurssimaksusta. Alennus on käytettävä vuoden kuluessa viimeisestä leimasta.

 

Vapaa-opiskelijapaikat

Valamon opisto myöntää vuosittain 10 vapaaopiskelijapaikkaa kursseilleen. Vapaaopiskelijapaikkaa voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee olla seuraavat tiedot: kurssi, jolle vapaaopiskelijapaikkaa haetaan, kuka paikkaa hakee, yhteystiedot hakijalle sekä vapaamuotoiset perustelut.

Saapuneet hakemukset osoitetaan rehtorille. Hakemukset käsitellään yhdessä luostarin johdon kanssa. Jokainen hakemus harkitaan tapauskohtaisesti ja päätöksestä ilmoitetaan hakijoille.

Vapaaopiskelijapaikan saaneelle henkilölle kurssille osallistuminen, majoittuminen ja aamupala on ilmainen.

 

Muuta

Lapset ovat tervetulleita luostariin ja opistoon. Kurssien aikana lapset ovat vanhempien vastuulla.

"Valamon opiston juuret ulottuvat vuosien taakse sitoutuen tiiviisti ortodoksisuuteen. Nämä juuret elävät tänäkin päivänä, ikoniakatemiassa toteutetaan jälleen enemmän kursseja kuin edellisinä vuosina. Ortodoksisuuteen tutustuttavia ja teologisesti syvällisiä kursseja on tarjonnassamme kuten ennenkin. Kuten kasveillakin, myös opiston juuret kasvavat aikojen saatossa."

Katja Kareinen
Valamon opiston rehtori