Ilmoittautumisohjeet

Valamon opiston kursseille voi ilmoittautua nettisivuilta, puhelimitse tai sähköpostilla. Nettisivuilta lähtevä ilmoittautuminen pyytää majoitustoiveen, joka vahvistetaan opistolta ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Huomaathan, ettei aina pysty takaamaan toivotun vaihtoehdon toteutumista.

Ilmoittautumisaika päättyy noin kaksi viikkoa ennen kurssia, mutta vapaita paikkoja kannattaa kysellä tämän jälkeenkin. Kurssihinta laskutetaan noin kuukautta ennen kurssia.

Lue myös peruutusehdot alempaa tältä sivulta.  Hyväksyt  ehdot ilmoittautumalla.

 

Hinnat

Valamon opiston kurssihinnat sisältävät opetuksen, majoituksen ja aamupalan sekä kurssiohjelmaan merkityt ruokailut. Hinnat vaihtelevat majoitusvaihtoehdon mukaan. Maahanmuuttajakursseille ja ortodoksisuus tutuksi -peruskursseille opisto saa tukea Suomen ortodoksiselta kirkolta, jonka vuoksi hinnat ovat normaalihintoja edullisemmat.

Tarvikkeet ja materiaalit, joita kursseilla tarvitaan, eivät lähtökohtaisesti sisälly kurssihintaan. Tarvikkeita on mahdollista ostaa opistolta tai opettajalta.

 

Majoittuminen

Majoitusta on tarjolla kolmessa eritasoisessa majoituksessa. Opiskelijat pyritään majoittamaan ensisijaisesti kaksikerroksiseen
Opistohotelliin. Molemmista kerroksista löytyy pieni keittiö-oleskelutila, jossa voi säilyttää ja laittaa omia eväitä. Opistohotellissa
on yhden ja kahden hengen huoneita, joissa jokaisessa on oma vessa ja suihku. Huoneet ovat sisustukseltaan yksinkertaisia.
Petivaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintaan.

Luostarin vierasmajassa on yhden, kahden ja kolmen hengen huoneita. Huoneissa ei ole omaa vessaa, vaan vessa ja suihku ovat yhteiskäytössä käytävän päässä. Petivaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintaan. 

Luostarihotelli on hotellitasoinen majoitus. Huoneita on 1-3 hengelle. Huoneet ovat viihtyisästi sisustetut ja tilavat. Huoneissa
on suihku, wc ja vedenkeitin.

Majoittumaan pääsee kurssin alkupäivänä kello 16 alkaen, huoneet on luovutettava lähtöpäivänä kello 12 mennessä.
Kaikissa majoitusvaihtoehdoissa on tupakointi kielletty.

 

Ruokailut

Ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti kahvila-ravintola Trapesassa. Ateriat ovat tarjolla ohjelmaan merkittyinä aikoina. 

Kurssihintoihin sisältyy opetus, majoitus, aamiainen ja yksi noutopöytä kurssipäivää kohden.

Iltapala on tarjolla Trapesassa talviaikana arkena (su-to) klo 17:30-18:00. Kurssilainen voi syödä iltapalan Trapesassa tai ottaa eväspussin mukaan (voi säilyttää opistohotellin keittiössä tai opiston aulan jääkaapissa).

Perjantai- ja lauantai-iltoina iltapala on tarjolla Trapesassa klo 19:30-20:30 välisenä aikana. 

Kesäkuusta elokuun loppuun iltapala on tarjolla kaikkina iltoina Trapesassa klo 19:30-20:30 välisenä aikana.

Ruoka-aineallergiat tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. 

Kurssiin kuuluvien aterioiden lisäksi voi Trapesasta ostaa aterioita, pientä purtavaa, virvokkeita tai kahvia päivän hinnoin.

 

Peruutusehdot

Tehdessään ilmoittautumisen opiskelija sitoutuu peruutusehtoihin. Ilmoittautumisen voi perua kuluttomasti viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen kurssimaksusta pidätetään 30%. Mikäli peruutusta ei tule ollenkaan, peritään koko kurssimaksu.

Jos peruutus johtuu sairaudesta ja peruutus tulee alle kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, voidaan kurssimaksu palauttaa lääkärintodistusta vastaan.

Maksamattomat kurssimaksut annetaan perintätoimiston hoidettavaksi.

Mikäli kurssi peruuntuu opistosta johtuvista syistä, palautetaan kurssimaksu tai se voidaan siirtää toiselle kurssille. Opistolla on oikeus muuttaa ohjelmaa tarvittaessa.

 

Alennukset

Kurssimaksusta myönnetään 10% alennus opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, vuorottelu- ja hoitovapaalla sekä kuntoutustuella oleville. Alennukseen oikeuttava tieto on annettava ilmoittautumisen yhteydessä. 10% alennusta ei myönnetä jo alennetuista kurssihinnoista.

 

Kanta-asiakaskortti

Jokaisesta kurssista opiskelija saa leiman kanta-asiakaskorttiin. Leimoja kerätään vuoden ajan ensimmäisestä kurssista. Kolmatta leimaa vastaan kanta-asiakaskortti on 50 € arvoinen ja se voidaan hyvittää seuraavasta kurssimaksusta. Alennus on käytettävä vuoden kuluessa viimeisestä leimasta.

 

Vapaa-opiskelijapaikat

Valamon opisto myöntää vuosittain 10 vapaaopiskelijapaikkaa kursseilleen. Vapaaopiskelijapaikkaa voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee olla seuraavat tiedot: kurssi, jolle vapaaopiskelijapaikkaa haetaan, kuka paikkaa hakee, yhteystiedot hakijalle sekä vapaamuotoiset perustelut.

Saapuneet hakemukset osoitetaan rehtorille. Hakemukset käsitellään yhdessä luostarin johdon kanssa. Jokainen hakemus harkitaan tapauskohtaisesti ja päätöksestä ilmoitetaan hakijoille.

Vapaaopiskelijapaikan saaneelle henkilölle kurssille osallistuminen, majoittuminen ja aamupala on ilmainen.

 

Muuta

Lapset ovat tervetulleita luostariin ja opistoon. Kurssien aikana lapset ovat vanhempien vastuulla.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

"Valamon opiston juuret ulottuvat vuosien taakse sitoutuen tiiviisti ortodoksisuuteen. Nämä juuret elävät tänäkin päivänä, ikoniakatemiassa toteutetaan jälleen enemmän kursseja kuin edellisinä vuosina. Ortodoksisuuteen tutustuttavia ja teologisesti syvällisiä kursseja on tarjonnassamme kuten ennenkin. Kuten kasveillakin, myös opiston juuret kasvavat aikojen saatossa."

Valamon opiston rehtori