Tervetuloa Valamoon ympäri vuoden!

 

 

Luostarissa palvellaan asiakkaita kaikkina vuodenaikoina. Luostari ja sen palvelut ovat avoinna joka päivä.

Suositut joulu- ja pääsiäispaketit ovat varattavissa ympäri vuoden, löydät pääsiäispaketin täältä ja joulupaketin täältä. Talvikaudella voit tulla hiljentymään ja nauttimaan luostarin rauhasta. Voit myös osallistua monipuolisille Valamon opiston kursseille. Tarjolla on niin ikonimaalauksen, ortodoksisen uskon ja elämäntavan kuin kädentaitojen, hyvän elämän kuin kulttuurin kursseja. Kursseille ovat kaikki tervetulleita. Voit tutustua kurssitarjontaan täältä.

Talven taittuessa kevääksi ja kesäksi Valamon luostarin pihapiirissä tapahtuu monenlaista. Perinteiseen Valamon kesään kuuluvat mm. useat kirkolliset juhlajumalanpalvelukset, ristisaatto Lintulaan, risteilyt Juojärvellä, teepöydän herkut Trapesassa. Monipuoliset konsertit täydentävät vuoden tapahtumia. Valamolaiseen kesäpäivään mahtuu paljon nähtävää ja koettavaa. Illan hiljentyessä vieraiden askeleet suuntautuvat merkittyä reittiä pitkin matkamiehen ristille tai luostarin hautausmaalle. Luostarihotelli ja perinteiset vierasmajat tarjoavat yösijan vieraalle. 

Lämpimästi tervetuloa Valamoon!

PÄIVITTÄISET JUMALANPALVELUKSET SEKÄ MUUT AUKIOLOAJAT JA TIEDOT

Jumalanpalvelukset täältä

Aukioloajat täältä

 

 

NÄYTTELYT

Luostarin Puutarhassa 21.3. - 10.1.2021

Luostarit ovat olleet kautta vuosisatojen tunnettuja kauniista puutarhoistaan. Kaikissa luostareissa on jonkinlainen puutarha, vaikka pienikin. Puutarhoissa on kasvatettu hedelmäpuiden lisäksi niin hyötykasveja, yrttejä lääkinnällisiin tarpeisiin kuin myös koristepuita ja -pensaita sekä tietysti monenlaisia kukkia. Parhaimmillaan luostarin puutarha voi heijastaa paratiisin kauneutta. Se on paikka rukoukseen, hiljentymiseen ja esteettisiin elämyksiin. 

Luostarin puutarhassa-näyttely esittelee suomalaisten nykytaiteilijoiden aiheeseen liittyviä taideteoksia. Näyttelyn on koonnut Liisa Heikkilä-Palo

Lue lisää näyttelyistä

 

MAJOITUS

Luostarihotellissa ja tunnelmallisessa vierasmajassa.

 

RUOKAILUT

Noutopöytä katettuna päivittäin  Trapesassa 

 

RYHMILLE

Päiväretki ryhmille luostarin tunnelmiin 45 € / hlö

Lue lisää ryhmäpalveluista

Kokouspalvelut

Alla olevasta linkistä voit lukea tavoista ja pukeutumisesta luostarissa

Tavat ja pukeutuminen