Ryhmän kanssa Valamoon

Valamo on ainutlaatuinen kohde ryhmämatkoille. Luostarin kokoustilat sopivat erinomaisesti kokousten, intensiivikurssien ja muiden rauhallista ympäristöä kaipaavien tilaisuuksien pitopaikaksi. Valamossa järjestetään lisäksi paljon suku- ja luokkakokouksia sekä erilaisia perhejuhlia. Syntymäpäivien ja muiden merkkipäivien viettoon liitetään usein myös kiitosrukouspalvelus. Vierailun voi kruunata myös ravintola Trapesan maukkailla ateriakokonaisuuksilla, katso menut tästä.

Esimerkkejä kokousvierailuista

Myyntipalvelumme suunnittelee mielellään kokousvierailun, katso palvelumme tästä Kokoukset Valamossa.

 

Esimerkkejä ryhmävierailuista

Päiväretki ryhmille voimassa ympäri vuoden

Tervetuloa päiväksi Valamon luostariin!

Päivän ohjelmaan sopii niin kulttuuria, ostoksia, Viinituvan tunnelmaa kuin Trapesan herkkuja.

Ohjelmaehdotuksemme 

  • Kirkkokierros, tutustutaan luostarin pääkirkkoon ja vanhaan kirkkoon oppaan johdolla
  • Tutustuminen näyttelyihin omatoimisesti
  • Noutopöytälounas
  • Visiitti Viinituvan tunnelmiin, viinehtimön tarinaa ja maistiaiset
  • Aikaa ostoksille viini- ja matkamuistomyymälässä ja Trapesassa;  leivonnaisia, kirjoja, musiikkia, herkkuja ja paljon muuta
  • Lähtökahvit Trapesassa

Hinta 49 €/hlö 
Min. 16 hlöä, kuljettaja ja mj. vapaat, kun ryhmässä min. 20 hlöä.

Ohjelmia voidaan muokata ryhmän toiveiden mukaan.

Kysy myös majoitusvaihtoehtoja edullisessa vierasmajassa tai luostarihotellissa

 

Päivä Valamossa

Viettäkää kesäpäivä Valamossa tutustuen luostariympäristöön, näyttelyihin ja toimintaan.

Esimerkki ohjelmarungosta:

  • klo 11 Saapuminen Valamoon ja lounas Trapesassa
  • klo 12 Opastettu kierros luostarissa
  • klo 13 Mahdollisuus osallistua rukouspalvelukseen kirkossa
  • iltapäiväristeily Juojärvellä esim Taivallahden kanavalle

Voimassa laivan risteilykaudella. Pyydä tarjous myyntipalvelusta.

Ryhmän minimikoko 16 henkilöä. Kuljettaja ja matkanjohtaja veloituksetta, kun ryhmässä 20 henkilöä tai enemmän. Ohjelmaa voidaan muokata ryhmän toiveiden mukaisesti.  

Ohessa muutamia vinkkejä ja ennakkotietoja matkanjohtajalle ryhmävierailua varten:

Arvoisa matkanjohtaja!
Olette tulossa ryhmän kanssa vierailulle Valamon luostariin. Tähän olemme koonneet muutamia asioita, joita matkaseurueenne on hyvä tietää jo ennakolta. Voitte vaikkapa tulomatkalla bussissa kertoa tervetulotoivotustemme myötä oheisia seikkoja.

Kristuksen kirkastumisen muistolle pyhitetty Valamon luostari perustettiin perimätiedon mukaan viimeistään 1300-luvulla. Viime sotien seurauksena veljestö joutui lähtemään evakkoon Laatokan Valamon saarelta ja muuttamaan Heinäveden kunnan Papinniemestä ostamalleen maatilalle, jossa toiminta on jatkunut kesästä 1940 saakka.

Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon luostarin pääelinkeino on matkailu. Viimeisten vuosikymmenien aikana luostarista on kehittynyt Suomen merkittävin ortodoksisen kulttuurin keskus.

Bussin voitte ajaa luostarimäelle tullessanne, palvelukeskuksen vieressä olevalle levikkeelle. Matkanjohtajana pyydämme teitä tulemaan vastaanottoon hakemaan ryhmänne avaimet ja lipukkeet luostarin palveluihin (ruokailu/kahvit/opastus/risteily/ tutustuminen näyttelyihin), mikäli olette sellaisia varanneet. Ryhmä kannattaa pitää bussissa tämän ajan. Voitte sitten kätevästi jakaa avaimet ryhmäläisille bussissa ja sen jälkeen voitte majoittua. Luostarivierailun ajaksi bussi
tulee parkkeerata luostarimäen alla olevalle isolle parkkipaikalle.

Ortodoksinen kirkko on toinen kansankirkkomme, jonka jumalanpalveluselämä on rikasta. Luostarissa toimitetaan päivittäin 2-3 jumalanpalvelusta, joihin kaikki ovat tervetulleita. Kirkkoon on hyvä astua rohkeasti sisään, eikä jäädä ovensuuhun, että muutkin halukkaat mahtuvat vaivatta sisään. Vieraat voivat halutessaan ostaa kirkkoon tultaessa vasemmalla sijaitsevasta pöydästä vahakynttilöitä eli tuohuksia ja viedä ne palamaan ikonien edessä oleviin kynttilänjalkoihin. Perinteisesti miehet seisovat ovesta katsoen oikealla ja naiset vasemmalla puolella
kirkkosalia. Jos Teillä ei ole aikaa olla kirkossa koko palvelusta, siellä voi tulla käväisemäänkin. Jos ette jaksa seistä koko palvelusta, on seinänvierillä penkkejä, joilla voi istua. Luostariperinteeseen kuuluu, että naiset pukeutuvat jumalanpalveluksissa hameeseen ja huiviin (tai muuhun päähineeseen). Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, mutta toivottavaa.

Toivomme Teidän viihtyvän kävelyretkillä luostarin ympäristössä. Luostarin laivarannassa on Pyhälle Nikolaokselle pyhitetty pieni rukoushuone eli tsasouna. Salmen vastarannalla noin kilometrin päässä luostarista on veljestön hautausmaa. Pururatareitti Matkamiehen ristille (yhteensä 4,3 km) lähtee Valkoisen vierasmajan vasemmalta puolelta. Talvella reitillä on valaistu hiihtolatu. Matkan varrella on viihtyisä laavu, missä voi halutessaan levähtää nuotion ääressä. Polttopuita on valmiina nuotiotulia varten. Asiasta voi kysyä tarkemmin vastaanotosta.

Valamo on veljestölle ja siellä vieraileville pyhiinvaeltajille erityisen pyhä paikka. Ulkona ja sisätiloissa saa valokuvata kaikkialla, paitsi ei kirkossa jumalanpalvelusten aikana. Jos haluatte valokuvata veljestön jäseniä tai luostarin henkilökuntaa, niin on kohteliasta ensin kysyä lupa asianomaiselta.

Luostarialueelle eivät sovi helleasut - sekä miesten että naisten polvet ja olkapäät tulee olla peitossa. Luostarialueelle ei saa tuoda koiria. Tupakointi on sallittua vain sille erikseen tarkoitetuissa paikoissa.

Hiljentyminen kuuluu luostariin, toivomme vieraittemme ottavan tämän huomioon erityisesti ilta- ja yöaikaan. Yörauha luostarissa on klo 22.00 – 6.00.

Kahvila-ravintola Trapesa palvelee Teidän aineellisia tarpeitanne ja muistoesinemyymälä Tuohuksesta sekä viinimyymälästä löydätte varmasti tuliaisia ja kotiin viemisiä. Luostarialueella ei ole pankkiautomaattia, mutta maksuvälineenä voi käyttää pankki- ja luottokortteja. Luostarin yhteydessä toimivasta Valamon opiston kurssitarjonnasta lisätietoja saa opiston kansliasta, joka on avoinna ma – pe klo 9 – 15. Näyttelyt, museo ja monipuolinen kirjastomme tarjoavat elämyksiä kulttuurista nauttiville.


LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Tiedustelut ja varaukset 
Valamon myyntipalvelusta
arkisin klo 9:00 - 15:30
puh. 017 570 1810
myyntipalvelu@valamo.fi 

 

Muutokset mahdollisia.