Risti-ikoni

Alueen muut palvelut

Ulkoilureitit

Luostarin suosituin kävelyreitti johdattaa kulkijan matkamiehen ristiksi kutsutulle kumarrusristille, jonka veljestö pystytti Juojärven rantaan 1980-luvun lopussa.

Noin neljän kilometrin mittainen reitti mutkittelee vaihtelevissa maisemissa osin järven rantaa myötäillen. Matkan varrelta löytyy myös laavu, jolle voi pysähtyä vaikka syömään eväitä tai grillaamaan. 

Toinen viitoitettu reitti vie luostarin hautausmaalta tunnelmalliseen rukousmetsään. Polun profiili on huomattavasti matkamiehen ristin reittiä vaativampi. Mittaa polulla on kaikkiaan kolmisen kilometriä. Perillä kulkijaa odottaa pieni hiljentymään kutsuva erakkomaja rukouskirjoineen ja ikoneineen.Pidempää kävelyreittiä kaipaavat valitsevat 18 kilometrin mittaisen luostarivaellusreitin, joka vie Valamosta Lintulan nunnaluostariin. Viitoitettu reitti kulkee osin kapeilla metsäpoluilla, joten matkaan on syytä varustautua hyvin kävelyjalkinein. Evästaukopaikoiksi sopivat esimerkiksi reitin varrelta löytyvä kota tai Taivallahden kanava.

Luostarien reitit löytyvät älypuhelimille toteutetusta app-sovelluksesta, minkä avulla kohteet löytyvät helpoiten. Sovellus on ilmainen ja ladattavissa Android puhelimiin Google Play-kaupasta sekä Iphonelle AppStoresta nimellä Vaeltajakartta.

Anroid:

https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.simosol.vaeltajakartta

Iphone:

https://itunes.apple.com/itunes/us/app/vaeltajakartta/id1010654496?mmt=8

Luostaria ympäröivät myös monet Heinäveden kunnan ylläpitämät ulkoilureitit. Luostarin vastaanotossa osataan kertoa myös polkupyörien lainausmahdollisuudesta.

 

Risteilyt

M/S Sergei risteilee Juojärvellä, Valamon munkkiluostarin ja Lintulan nunnaluostarin välisellä kauniilla kanavareitillä. Laivalle mahtuu 86 henkeä, kahvio tarjoaa kahvia ja virvokkeita. M/S Sergei laivaa operoi Saimaan Laivamatkat Oy.

Päiväristeilyt suuntautuvat  Täyssinän rauhan rajakivelle tai Varaistaipaleen kanavalle. Kanava-alueella on mahdollisuus tutustua kanavamuseoon tai tehdä retki Lintulan nunnaluostariin.  Iltaisin risteily Taivallahden kanavalle, jolla pääsee kokemaan suluttamisen elämyksen ja Juojärven komean auringonlaskun.

Reittiliikenteen lisäksi luostarin omasta laiturista liikennöivä 86 paikkainen m/s Sergei tekee myös tilausristeilyjä jäiden lähdöstä syyskuun loppupuolelle saakka. Ryhmän minimikoko on 16 henkilöä.