Säännölliset palvelukset

Tervetuloa palveluksiin

Luostarin jumalanpalvelukset ovat avoimia kaikille. Kirkkoon voi tulla myös vain hetkeksi rukoilemaan sekä palvelusten aikana että kirkkojen muina aukioloaikoina. 

Pääkirkossa toimitetaan päivittäin kaksi jumalanpalvelusta. Aamun aloittaa aamupalvelus ja sen päättää arkisin IX hetken, ehtoopalveluksen ja iltarukousten yhdistelmä. Lauantaisin ja juhlapäivien aattoina ilta päättyy vigiliaan, sunnuntaisin ehtoopalveluksen, akatistoksen ja kolmikanonin yhdistelmään. Säännöllisistä palveluksista on vuosittain myös lukuisia poikkeuksia – esimerkiksi ortodoksisen kirkon juhlina ja paastoaikoina.

Kesäkuukausina toimitetaan päivittäin puolen tunnin mittainen moleben eli rukouspalvelus kerran päivässä joitakin juhlapäiviä lukuun ottamatta. Arkipäivisin rukouspalvelus on pääkirkossa ja viikonloppuisin vanhassa kirkossa. Talviaikaan vanhassa kirkossa ei toimiteta lainkaan palveluksia.

Tsasounissa ei toimiteta säännöllisiä palveluksia, vaan ne on tarkoitettu lähinnä yksityistä hartautta varten. Hautausmaan tsasounassa voidaan tosin toimittaa muistopalveluksia eli panihidoja ja hautaustoimituksia, jos saattoväkeä on vähän ja sää sallii. 

Luostarin kirkoissa toimitetaan pyynnöstä kasteita, hautauksia ja ja ortodoksiseen kirkkoon liittämisiä, mutta ei avioliittoon vihkimisiä. Vierailla on tarvittaessa mahdollisuus sielunhoidolliseen keskusteluun luostarin papiston kanssa.

Säännölliset palvelukset

Arkisin 
06.00 Aamupalvelus (tiistaisin ja torstaisin, liturgia noin klo 07.00)
18.00 IX hetki, ehtoopalvelus ja iltarukoukset

Lauantaisin
06.00 Aamupalvelus ja liturgia
12.00 Moleben
18.00 Vigilia

Sunnuntaisin
09.00 III hetki ja liturgia
18.00 Ehtoopalvelus, kolmikanoni ja akatistos

Suuren paaston aikana
Arkisin

06.00 Puoliyöpalvelus, aamupalvelus
18.00 Ma, ti, to, IX paastohetki, ehtoopalvelus, suuri ehtoonjälkeinen palvelus
18.00 Ke, pe, IX paastohetki, hetkipalvelus, ennenpyhitettyjen lahjain liturgia

Lauantaisin
06.00 Aamupalvelus ja liturgia
18.00 Vigilia

Sunnuntaisin
09.00 III hetki ja liturgia
18.00 Ehtoopalvelus, kolmikanoni ja akatistos