Erakkojen ja pyhien kanssa Valamon metsissä: pyhittäjä-äiti Maria Egyptiläinen ja pyhä Jesaja Erakko 7/2022

01.07.2022 00:00 - 03.07.2022 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 17.06.2022 00:00 - Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, kysy peruutuspaikkoja puh. 017 570 1810

kurssit@valamo.fi, p. 017-5701810

Kurssin kuvaus

Ortodoksisen kirkon arvoihin on kuulunut aina luomakunnan ja luonnon kunnioittaminen. Monet erakot ja pyhät ovat kilvoitelleet luonnon helmassa ja erämaissa ankarissakin olosuhteissa.

Maria Egyptiläinen syntyi 500-luvulla Egyptissä. Hän hylkäsi vanhempiensa tarjoaman huolenpidon ja vietti turmeltunutta elämää nuoruutensa ajan. Hän koki myöhemmin Jumalan kutsun ja lähti erämaahan etsimään sielun puhtautta ja rauhaa. Pyhä Jesaja Erakko oli syntyjään myös egyptiläinen. Hän vetäytyi Sketiksen erämaahan 300-luvulla. Hän eli monta vuotta täydellisessä yksinäisyydessä ja saavutti sisäisen harmonian, joka antoi hänelle kyvyn ohjata muita pelastuksen tiellä. Hänen muistopäiväänsä vietetään 3.7. Käymme kurssin aikana läpi askeettien henkilöhistorioita ja pohdimme yhdessä iltanuotiolla heidän mietteitään ja niiden merkitystä nykyihmisille. Lisäksi ohjelmassa on teemallisia ikoniluentoja ja kirjavinkkausta aiheesta. Kurssien myötä saa kosketusta luontoon, sillä yövymme luostarin metsässä. Kursseilla on mahdollisuus nauttia Valamolaisesta teepöytätarjoilusta sekä käydä rantasaunassa. Rukouspalvelus eli moleben toimitetaan ulkona tsasounalla. Kurssilla on useita opettajia, kokonaisuudesta vastaavat Virva Suvitie ja Anna Jääskeläinen. 

Hinta 260 €/hlö.

Varattavissa oleva huonevaihtoehto varmistuu ilmoittautumisen yhteydessä varaustilanteen mukaan. 

Kurssin ohjelma

Päivitetään myöhemmin. 

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettajan nimi

Opettaja

Virva Suvitie ja Anna Jääskeläinen

Katso, mitä muuta Valamossa tapahtuu

Tulevat jumalanpalvelukset Ajankohtaista