Valamokustannus

Valamo Kustannus julkaisee korkeatasoista, ortodoksiseen kulttuuriperintöön liittyvää kirjallisuutta

Julkaisuohjelmassa on avartavia ja uusia näkökulmia tarjoavia teoksia, ja vuosittain julkaistaan myös ortodoksisen kirjallisuuden klassikoita ja pyhien elämäkertoja. Valamo Kustannus tekee huomattavaa kulttuurityötä suomentamalla merkittäviä hengellisiä klassikkoteoksia. 

Valamo Kustannus julkaisee korkeatasoista, ortodoksiseen kulttuuriperintöön liittyvää kirjallisuutta.

Uusin julkaisumme!

Muistojen hiljainen puutarha kertoo Helsingin vanhimmasta yhtäjaksoisesti käytössä olleesta hautausmaasta. Yli 200 vuoden ajan Helsingin ortodoksisen seurakunnan Lapinlahden hautausmaan ristit ja muistomerkit ovat kuvastaneet pää- kaupungin historian lisäksi koko valtakunnan kehitystä. Monet täällä leposijansa saaneet ovat osallistuneet maailman ja historia kohtalokkaisiin tapahtumiin, toiset taas kokeneet rauhallisimpia elämänvaiheita. Kuitenkin he ovat kaikki omalla tavallaan-kuka näyttävästi, kuka vaatimattomasti-rakentaneet yhteiskuntaamme ja rikastuttaneet kultuuriperintöämme. Kuvattu henkilögalleria on etnisesti monisävyinen, toimialojen kirjo laaja ja elämäntarinat toinen toisiaan vaikuttavampia. Lukija tutustuu moniin pääkaupunkimme monumentaalisen keskustan luojiin ja kultuurielämän edistäjiin. Sidottu, nelivärikuvitus, 247 sivua.

"Ortodoksisella kirjallisuudella on Suomessa runsaasti lukijoita kirkkokuntaan katsomatta. Yksi merkittävimmistä kustantajista on Valamon luostari, jolta on ilmestynyt jo yli sata teosta vuoden 1970 jälkeen. "