AJO-OHJEET JA LIIKENNEYHTEYDET

Helsingistä 400 km, Turusta 500 km, Kuopiosta 100 km, Savonlinnasta 120 km, Joensuusta 65 km, Varkaudesta 65 km, Outokummusta 45 km, Heinäveden keskustasta 40 km.

Varkaudesta tultaessa ajetaan tietä numero 23 kohti Joensuuta. 61 km ennen Joensuuta käännytään vasemmalle Valamon tienhaarasta, josta on luostariin 4 km.

Kuopiosta lyhin tie luostariin on Tuusniemen tie (tie 542). Kuopiosta lähdetään siis Joensuuntietä ja noin 50 km Kuopiosta käännytään oikealle (opasteissa lukee Heinävesi, Valamon luostari, Lintulan luostari) ja ajetaan noin 40 km Varistaipaleen kanavalle asti, missä käännytään heti kanavan ylityksen jälkeen vasempaan. Siitä luostariin on 9 km päällystetietä.

Savonlinnasta ajetaan pohjoiseen, kohti Enonkoskea (tie 471) ja edelleen Pölläkän, Sapun ja Kerman kautta Heinäveden keskustan ohi, opasteen mukaan ollaan menossa Varkauteen. 5 kilometriä Heinäveden keskustan ohittamisen jälkeen käännytään oikealle Viitalahdentielle. Viitalahdentie yhtyy Varkaus-Joensuu -tiehen. Valtatietä 23 ajetaan Joensuuhun päin. Karvion kanavan jälkeen seurataan Valamon opasteita.

Helsingistä päin tulevat ajavat joko Lahden (VT4) tai Kouvolan kautta ja edelleen Mikkelin-Juvan (VT5) ja Varkauden (VT23) kautta.

LIIKENNEYHTEYDET

Valamon luostari sijaitsee Heinävedellä, Varkaudesta Joensuuhun vievän valtatien 23 varrella, keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Perille pääsee kätevästi sekä julkisilla kulkuvälineillä että omalla autolla.

Savonlinjan Helsinki-Joensuu ja Joensuu-Helsinki pikavuorot kulkevat päivittäin luostarin pihapiirissä olevan pysäkin kautta. Pikavuoro lähtee Helsingistä klo 12:45 ja on perillä Valamossa klo 18:35. Joensuusta pikavuoro Valamoon lähtee klo 11:45 ja on Valamossa klo 12:40.

Helsingistä Valamoon pääsee myös junalla IC 1, joka lähtee Helsingistä klo 06.57 ja saapuu Joensuuhun klo 11.40. Savonlinjan linja-auto lähtee kohti Valamoa Joensuusta klo 11.45 - vuoro odottaa klo 11.50 asti, jos juna on myöhässä. Mikäli juna on enemmän kuin 10 minuuttia myöhässä, Valamoon pääsee klo 14.10 lähtevällä Savonlinjan vuorolla, jolla pääsee Valamon tien haaraan, josta loppumatkan voi kulkea taksilla. Mikäli junan myöhästyminen aiheuttaa lisäkuluja, voi korvausta hakea VR:ltä.

Taksin voi tilata Karvion Taksipalvelusta,  puh. 0400 276 224

 

Aikataulut

Pikavuorot.fi, Hintavertailu linja-auto- ja junavuoroille

Bussi- ja junayhteydet: reittihakumatkahuoltoVR, Savonlinja

Lentoyhteydet Joensuuhun: Finnair