AJO-OHJEET JA LIIKENNEYHTEYDET

Helsingistä 400 km, Turusta 500 km, Kuopiosta 100 km, Savonlinnasta 120 km, Joensuusta 65 km, Varkaudesta 65 km, Outokummusta 45 km, Heinäveden keskustasta 40 km.

Varkaudesta tultaessa ajetaan tietä numero 23 kohti Joensuuta. 61 km ennen Joensuuta käännytään vasemmalle Valamon tienhaarasta, josta on luostariin 4 km.

Kuopiosta lyhin tie luostariin on Tuusniemen tie (tie 542). Kuopiosta lähdetään siis Joensuuntietä ja noin 50 km Kuopiosta käännytään oikealle (opasteissa lukee Heinävesi, Valamon luostari, Lintulan luostari) ja ajetaan noin 40 km Varistaipaleen kanavalle asti, missä käännytään heti kanavan ylityksen jälkeen vasempaan. Siitä luostariin on 9 km päällystetietä.

Savonlinnasta ajetaan pohjoiseen, kohti Enonkoskea (tie 471) ja edelleen Pölläkän, Sapun ja Kerman kautta Heinäveden keskustan ohi, opasteen mukaan ollaan menossa Varkauteen. 5 kilometriä Heinäveden keskustan ohittamisen jälkeen käännytään oikealle Viitalahdentielle. Viitalahdentie yhtyy Varkaus-Joensuu -tiehen. Valtatietä 23 ajetaan Joensuuhun päin. Karvion kanavan jälkeen seurataan Valamon opasteita.

Helsingistä päin tulevat ajavat joko Lahden (VT4) tai Kouvolan kautta ja edelleen Mikkelin-Juvan (VT5) ja Varkauden (VT23) kautta.

LIIKENNEYHTEYDET

Valamon luostari sijaitsee Heinävedellä, Varkaudesta Joensuuhun vievän valtatien 23 varrella, keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Perille pääsee  sekä julkisilla kulkuvälineillä että omalla autolla.

Tällä hetkellä liikennöitsijöillä ei ole linja-autovuoroa, joka tulisi Valamoon saakka, vaan esim Soisalon Liikenteen vuoro Jyväskylä-Joensuu ja Joensuu-Jyväskylä kulkee vt 23 ja pysähtyy Valamon tienhaarassa 4 km luostarista.

Esim. Helsingistä voi tulla junalla Joensuuhun ja Soisalon Liikenteen bussi lähtee Joensuusta Jyväskylään klo 15.30 (su klo 17.20) ja se on Valamon tienhaarassa klo 16.15 (su klo 17.55). Tarkastathan aina aikataulut liikennöitsijältä!

Karvion Taksipalvelu, puh. 0400 276 224

 

Aikataulut

Pikavuorot.fi, Hintavertailu linja-auto- ja junavuoroille

Bussi- ja junayhteydet: reittihakumatkahuoltoVR, Savonlinja, Soisalon Liikenne

Lentoyhteydet Joensuuhun: Finnair