Luostarin tärkeä kohtaamispaikka

Yksi luostarin tärkeimmistä kohtaamispaikoista on sen viihtyisä 260-paikkainen A-oikeuksin varustettu Kahvila-Ravintola Trapesa, joka on saanut nimensä kreikankielen pöytää tai luostarin ruokasalia tarkoittavasta sanasta.

Päivittäiset ateriat – aamiaiset, lounaat ja päivälliset – kootaan kotiruokatyyppisestä noutopöydästä. Sekä lounaan että päivällisen lämminruokavaihtoehtoja (kala, kasvis ja liha päivittäin) täydentää salaattipöytä, josta on aina myös luostarin omaa hapankaalia. Monet leivonnaisista ovat luostarissa valmistettuja.
Noutopöytäruokailun lisäksi kahvia, teetä ja pientä purtavaa on tarjolla koko päivän. Luostarin munkkikahvit ovat jo käsite. Heinäkuussa Trapesan tunnelmaa täydentää Valamolainen teepöytä, joka katetaan joka ilta klo 18-20:30.

Luostariaamiaisella on tarjolla sämpylöitä, leipää, juustoa,kananmunia, silliä, vihanneksia, puuroa, muroja, jugurttia ja hedelmiä sekä kahvia, teetä ja mehua. 

Kasvisruoalla on ollut perinteisesti tärkeä asema luostarin keittiössä. Ketään ei kuitenkaan pakoteta paastoamaan luostarissakaan: tarjolla on läpi vuoden niin kalaa, lihaa, kananmunia kuin maitotuotteitakin.

Kahvila-ravinotlaan on esteetön pääsy.

Tervetuloa!
 

Yhteystiedot

puh: 044 425 9213, 044 425 9214
Varaukset: myyntipalvelu@valamo.fi

Aukioloajat TÄSTÄ

Päivittäinen lounaslista TÄSTÄ 

 

 

Tilauspalvelut ryhmille

Trapesa on myös osaava tilausravintola, joka palvelee kokous- ja juhlavieraita ympäri vuoden. Valittavissa on useita juhlavia ateriakokonaisuuksia, joiden äärellä on nautinto viipyä. Aterioiden seurana maistuvat esimerkiksi luostarin omat viinit ja liköörit. Keittiö toteuttaa mielellään myös muita asiakastoiveita – esimerkiksi perhepiirissä vietettävän syntymäpäivän ateriaksi sopiva keittolounas kakkukahveineen onnistuu tilauksesta koska tahansa.

Juhlan tuntua voi lisätä varaamalla seurueen käyttöön yhden Trapesan viihtyisistä kabineteista. Kuvaukselliseen Keisarin kabinettiin mahtuu aterioimaan 20 vierasta, tilavaan Punaiseen kabinettiin 50 ja sen yläsaliin 40 ruokailijaa.

Ryhmävaraukset Valamon myyntipalvelusta:
puh. 017 570 1810, myyntipalvelu@valamo.fi

Tilat

Tilausmenut

Tilausmenut min. 10 henkilölle etukäteistilauksesta

Slaavilainen pöytä
Slaavilainen pöytä

Hinta 43 €/hlö

Alkupalat
Graavisuolattua lohta, venäläistä silliä, savulohta tai savumuikkuja, mätihyytelöä, savustettua saksanhirveä, pihlajanmarjahyytelöä, suolakurkkuja smetanan ja hunajan kera, hapankaalia, sienisalaattia, vihreää salaattia ja karjalanpiirakoita.

Pääruoka
Joko venäläistä härkää tai smetanakalaa. Yksi yhteinen pääruokavaihtoehto.

Jälkiruoka
Hedelmiä, teetä ja vadelmahilloa, pikkuleipiä ja makeisia

Bysanttilainen pöytä
Bysanttilainen pöytä

Hinta 43 €/hlö

Alkupalat
Yrittioliiveja, marinoituja paprikoita salaattipedillä, perunafetasalaattia, tsatsikia, aurinkokuivattuja rosmariinitomaatteja, marinoituja artisokansydämiä, viininlehtikääryleitä ja leipää

Pääruoka
Ruukussa haudutetut lammaskääryleet ja riisiä tai kalaruukku ja riisiä tai täytettyä kesäkurpitsaa ja riisiä

Jälkiruoka
Hedelmälautanen ja hunajahalvakastiketta, kahvia

Praasniekkamenu
Praasniekkamenu

Hinta 45 €/hlö

Alkupalat
Sipulisilliä, graavisiikaa, savuahvenia, suolalihaa, lihahyytelöä, sienisalaattia, suolakaalia, hapankaalia, mummonsalaattia, piirakoita, sultsinoita ja pyöröjä

Pääruoka
Naudan paistia ja kermakastiketta, paistettuja perunoita

Jälkiruoka
Omenapiirakkaa, kahvia ja teetä

Syysmenu
Syysmenu

Hinta 36 €/hlö

Alkupalat
Tattijulienne

Pääruoka
Lohta venäläiseen tapaan

Jälkiruoka
Uunijäätelöä, kahvia ja teetä

Talvinen kausimenu
Talvinen kausimenu

Hinta 34 €/hlö

Varattavissa joulukuusta huhtikuulle.

Suolakurkkuja, hunajaa, smetanaa, blinejä, siianmätiä, sienisalaattia, kylmäsavulohta, kananmunahakkelusta, sipulia, smetanaa ja voisulaa

Jälkiruoka
Mustaherukkajäädykettä, teetä ja vadelmahilloa

Valamolainen ilta
Valamolainen ilta

Hinta 22 €/hlö

Seurusteluillallinen juuston ystäville.

Teetä ja vadelmahilloa, savulohirullia, juustotorttua, saksanhirvi-sienirullia, suolakurkkuja smetanan ja hunajan kera, paprikasalaattia, sellerisalaattia, piparkakkuja sinihomejuuston ja viinirypäleiden kanssa.

Zakuska
Zakuska

Hinta 34 €/hlö

Zakuska on venäjää ja tarkoittaa alkupalaa. Trapesan zakuskapöytä on slaavilaista illallista arkisempi ja kevyempi vaihtoehto.

Alkupalat
Venäläistä silliä, graavisuolattua siikaa ja savulohta, keitettyjä perunoita, kalahyytelöä, marinoituja sieniä, vihreää salaattia, omena-sienisalaattia, tsatsikia ja karjalanpiirakoita

Pääruoka
Uuniperunoita tattimuhennosta

Jälkiruoka
Teetä ja vadelmahilloa, makeisia, pikkuleipiä ja hedelmiä

Valamolainen teepöytä
Valamolainen teepöytä

Hinta 12 €/hlö

Tilauksesta ryhmille min 10 hengelle ympäri vuoden.

Kesäaikaan Valamolainen teepöytä on katettuna juhannuksesta elokuun ensimmäiselle viikolle päivittäin klo 18-20.30. 

Valamolainen teepöytä on perinteitä kunnioittaen kehitetty nykyversio venäläisestä teepöydästä.

Teetä ja vadelmahilloa, suolakurkkuja smetanan ja hunajan kera, lohipiirakkaa, kaalipiirakkaa, kuivakakkua, pikkuleipiä, makeisia ja hedelmiä.

"Yksi luostarin tärkeimmistä kohtaamispaikoista on sen viihtyisä Kahvila-Ravintola Trapesa, joka on saanut nimensä kreikankielen pöytää tai luostarin ruokasalia tarkoittavasta sanasta."