Kokoukset ja ryhmät

Valamo on ainutlaatuinen kohde

Valamo on ainutlaatuinen kohde ryhmämatkoille. Luostarin kokoustilat sopivat erinomaisesti kokousten, intensiivikurssien ja muiden rauhallista ympäristöä kaipaavien tilaisuuksien pitopaikaksi. Valamossa järjestetään lisäksi paljon suku- ja luokkakokouksia sekä erilaisia perhejuhlia. Syntymäpäivien ja muiden merkkipäivien viettoon liitetään usein myös kiitosrukouspalvelus. Vierailun voi kruunata myös ravintola Trapesan maukkailla ateriakokonaisuuksilla, katso menut tästä.

Valamon luostarin myyntipalvelu
puh. 017 570 1810
myyntipalvelu@valamo.fi

Päiväretki ryhmille 1

43 €/hlö Tervetuloa mielenkiintoiselle retkelle Valamon luostariin! Ohjelmaan sopii niin kulttuuria, os...
Tiedustele tuotteesta Päiväretki ryhmille 1

Päiväretki ryhmille 2

58 €/hlö Tervetuloa mielenkiintoiselle retkelle Valamon luostariin! Ohjelmaan sopii niin kulttuuria, os...
Tiedustele tuotteesta Päiväretki ryhmille 2

Yön yli -retki ryhmille

Alk. 120 €/hlö Tervetuloa mielenkiintoiselle retkelle Valamon luostariin! Ohjelmaan sopii niin kulttuuria, os...
Tiedustele tuotteesta Yön yli -retki ryhmille

Kokouspäivä

Valamo on ainutlaatuinen kohde kokouksille
Tiedustele tuotteesta Kokouspäivä

Kokouspalvelut

Tilavaihtoehtoja on 5-15 hengen ryhmätyötiloista ja 60 henkilön kokoustiloista aina 300 paikan konferenssisaliin saakka. 

Rauhallisten ja valoisien tilojen lisäksi asiakkaan käytössä ovat osaavan kokousisännän palvelut sekä monipuolinen av-välineistö: data/videotykki, videolaitteisto kameroineen, diaprojektorit, piirtoheittimet, kaiuttimet ja mikrofonit. Kulttuurikeskuksessa käytössä on flyygeli. Erikoislaitteet sopimuksesta.

Valamon langaton wlan-verkko toimii kokoustiloissa ja Kahvila-Ravintola Trapesassa, sekä hotellissa ja opistohotellissa (ei Punaisessa vierasmajassa).

Ohjelmaa luostarivierailuun

Toimivien tila-, ruokailu- ja majoitusjärjestelyjen lisäksi myyntipalvelu rakentaa mielellään vierailun yhteyteen asiakkaan toivoman oheisohjelmakokonaisuuden.

Ryhmäpaketit

Valamo on ainutlaatuinen kohde ryhmämatkoille. Luostarin kokoustilat sopivat erinomaisesti kokousten, intensiivikurssien ja muiden rauhallista ympäristöä kaipaavien tilaisuuksien pitopaikaksi.

Valamossa järjestetään lisäksi paljon suku- ja luokkakokouksia sekä erilaisia perhejuhlia. Syntymäpäivien ja muiden merkkipäivien viettoon liitetään usein myös kiitosrukouspalvelus.

Vierailun voi kruunata myös ravintola Trapesan maukkailla ateriakokonaisuuksilla, katso menut tästä.

Ohessa muutamia vinkkejä ja ennakkotietoja matkanjohtajalle ryhmävierailua varten

Arvoisa matkanjohtaja!

Olette tulossa ryhmän kanssa vierailulle Valamon luostariin. Tähän olemme koonneet muutamia asioita, joita matkaseurueenne on hyvä tietää jo ennakolta. Voitte vaikkapa tulomatkalla bussissa kertoa tervetulotoivotustemme myötä oheisia seikkoja.

Kristuksen kirkastumisen muistolle pyhitetty Valamon luostari perustettiin perimätiedon mukaan viimeistään 1300-luvulla. Viime sotien seurauksena veljestö joutui lähtemään evakkoon Laatokan Valamon saarelta ja muuttamaan Heinäveden kunnan Papinniemestä ostamalleen maatilalle, jossa toiminta on jatkunut kesästä 1940 saakka.

Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon luostarin pääelinkeino on matkailu. Viimeisten vuosikymmenien aikana luostarista on kehittynyt Suomen merkittävin ortodoksisen kulttuurin keskus.

Bussin voitte ajaa luostarimäelle tullessanne, palvelukeskuksen vieressä olevalle levikkeelle. Matkanjohtajana pyydämme teitä tulemaan vastaanottoon hakemaan ryhmänne avaimet ja lipukkeet luostarin palveluihin (ruokailu/kahvit/opastus/risteily/ tutustuminen näyttelyihin), mikäli olette sellaisia varanneet. Ryhmä kannattaa pitää bussissa tämän ajan. Voitte sitten kätevästi jakaa avaimet ryhmäläisille bussissa ja sen jälkeen voitte majoittua. Luostarivierailun ajaksi bussi tulee parkkeerata luostarimäen alla olevalle isolle parkkipaikalle.

Ortodoksinen kirkko on toinen kansankirkkomme, jonka jumalanpalveluselämä on rikasta. Luostarissa toimitetaan päivittäin 2-3 jumalanpalvelusta, joihin kaikki ovat tervetulleita. Kirkkoon on hyvä astua rohkeasti sisään, eikä jäädä ovensuuhun, että muutkin halukkaat mahtuvat vaivatta sisään. Vieraat voivat halutessaan ostaa kirkkoon tultaessa vasemmalla sijaitsevasta pöydästä vahakynttilöitä eli tuohuksia ja viedä ne palamaan ikonien edessä oleviin kynttilänjalkoihin. Perinteisesti miehet seisovat ovesta katsoen oikealla ja naiset vasemmalla puolella
kirkkosalia. Jos Teillä ei ole aikaa olla kirkossa koko palvelusta, siellä voi tulla käväisemäänkin. Jos ette jaksa seistä koko palvelusta, on seinänvierillä penkkejä, joilla voi istua. Luostariperinteeseen kuuluu, että naiset pukeutuvat jumalanpalveluksissa hameeseen ja huiviin (tai muuhun päähineeseen). Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, mutta toivottavaa.

Toivomme Teidän viihtyvän kävelyretkillä luostarin ympäristössä. Luostarin laivarannassa on Pyhälle Nikolaokselle pyhitetty pieni rukoushuone eli tsasouna. Salmen vastarannalla noin kilometrin päässä luostarista on veljestön hautausmaa. Pururatareitti Matkamiehen ristille (yhteensä 4,3 km) lähtee Valkoisen vierasmajan vasemmalta puolelta. Talvella reitillä on valaistu hiihtolatu. Matkan varrella on viihtyisä laavu, missä voi halutessaan levähtää nuotion ääressä. Polttopuita on valmiina nuotiotulia varten. Asiasta voi kysyä tarkemmin vastaanotosta.

Valamo on veljestölle ja siellä vieraileville pyhiinvaeltajille erityisen pyhä paikka. Ulkona ja sisätiloissa saa valokuvata kaikkialla, paitsi ei kirkossa jumalanpalvelusten aikana. Jos haluatte valokuvata veljestön jäseniä tai luostarin henkilökuntaa, niin on kohteliasta ensin kysyä lupa asianomaiselta.

Luostarialueelle eivät sovi helleasut - sekä miesten että naisten polvet ja olkapäät tulee olla peitossa.Tupakointi on sallittua vain sille erikseen tarkoitetuissa paikoissa.

Hiljentyminen kuuluu luostariin, toivomme vieraittemme ottavan tämän huomioon erityisesti ilta- ja yöaikaan. Yörauha luostarissa on klo 22.00 – 6.00.

Kahvila-ravintola Trapesa palvelee Teidän aineellisia tarpeitanne ja muistoesinemyymälä Tuohuksesta sekä viinimyymälästä löydätte varmasti tuliaisia ja kotiin viemisiä. Luostarialueella ei ole pankkiautomaattia, mutta maksuvälineenä voi käyttää pankki- ja luottokortteja. Luostarin yhteydessä toimivasta Valamon opiston kurssitarjonnasta lisätietoja saa opiston kansliasta, joka on avoinna ma – pe klo 9 – 15. Näyttelyt, museo ja monipuolinen kirjastomme tarjoavat elämyksiä kulttuurista nauttiville.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Tiedustelut ja varaukset 
Valamon myyntipalvelusta
arkisin klo 9:00 - 15:30
puh. 017 570 1810
myyntipalvelu@valamo.fi 

Muutokset mahdollisia.

"Luostarin kokoustilat sopivat erinomaisesti kokousten, intensiivikurssien ja muiden rauhallista ympäristöä kaipaavien tilaisuuksien pitopaikaksi."