Muut yhteydet

VALAMON YSTÄVÄT RY

Valamon pääkirkon rakennus- ja hoitokustannuksiin osallistumista varten vuonna 1973 perustettu Valamon Ystävät ry tukee ja tekee tunnetuksi Valamon luostaria yhteistyössä luostarin johtajan ja veljestön kanssa. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Valamon luostarin rakennus- ja hoitokustannuksia, kirkollisen esineistön hankintaa ja ylläpitoa, sekä edistää kulttuurista toimintaa, luostaritradition tuntemusta ja pyhiinvaellustietoutta. Yhdistys järjestää luostari- ja pyhiinvaellusmatkoja, seminaareja, esitelmätilaisuuksia, talkoita ja myyjäisiä.

Yhdistys toimii aktiivisesti paikallisyhdistyksissä pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Turussa. Yhdistyksen jäsenmaksu on 20 €. Jäsenyysetuihin kuuluu Valamon Ystävä -lehti, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

http://www.valamonystavat.fi/

 

VALAMON ASUNTOSÄÄTIÖ

Ksenia-talot ovat Juurikkaselän rannalla, n. 300 metrin päässä Valamon luostarista. Talot omistaa Valamon asuntosäätiö, jonka Heinäveden kunta ja Valamon luostari yhdessä perustivat vuonna 1988. Rannalla on kolme rivitaloa, joissa on kaikkiaan 15 vuokra-asuntoa (2h+kk+s 36m2 tai 2h+k+s 48m2). Asunnoissa on huoneistokohtainen sähkölämmitys.

Vuokra-asunnot ovat tarkoitettu ortodoksisen elämäntavan hyväksyville henkilöille, jotka haluavat asua luostarin vaikutuspiirissä. Valamon asuntosäätiön toiminnan tarkoituksena on tukea ja edistää ortodoksisen elämäntavan hyväksyvien henkilöiden asuntojen ja asumisyhteisön ylläpitämistä, vanhusten elinolosuhteiden tutkimista ja kehittämistä sekä ortodoksiseen elämäntapaan perustuvien kyläyhteisöjen toiminnan ja perinteen elvyttämistä.

Lisätietoja antaa säätiön asiamies Juhani Hyytiä, p. 044 4259 210 tai juhani.hyytia@valamo.fi

 

VALAMO SÄÄTIÖ

Valamo säätiö perustettiin Valamon luostarissa Heinävedellä 31. toukokuuta 1988. Säätiö perustettiin yhdeksi toimivaksi osaksi Valamon eri yhteisöjä, joita ovat luostarin ohella konservointilaitos ja kirjasto, opisto, Ksenia-talot (Valamon asuntosäätiö) ja erilaiset yhdistykset, kuten mm. Valamon ystävät ry ja Valamo-Seura ry.

http://www.valamosaatio.fi/

 

HEINÄVESI

Oheisesta linkistä pääset katsomaan Heinäveden kunnan alueen tapahtumat ja muut tiedot. Tapahtumat ja aktiviteetit löytyvät mm kohdasta Matkailu ja tapahtumat.

http://www.heinavesi.fi

 

PÄÄSKYVUORI

Laskettelukeskus Pääskyvuori on monipuolinen talviaktiviteettikeskus Heinäveden kirkonkylän läheisyydessä, noin 33 km luostarista. 

http://www.paaskyvuori.fi