Yleiset ehdot

Kohtaamisia, kokemuksia ja oivalluksia!

Valamon opisto kaikille avoin, ainutlaatuisessa luostariympäristössä toimiva kansanopisto. Se tarjoaa monipuolista koulutusta elämän eri aloilta. Valamon opisto järjestää vuosittain noin 150 lyhytkurssia. Opetuksesta vastaavat opiston omien opettajien lisäksi eri alojen asiantuntijat. 

Ilmoittautumisohjeet

Valamon opiston kursseille voi ilmoittautua nettisivuilta, puhelimitse tai sähköpostilla. Nettisivuilla tehtävä ilmoittautuminen pyytää majoitustoiveen, joka vahvistetaan Valamosta puhelimitse tai sähköpostitse. Huomaathan, ettemme aina pysty takaamaan toivotun vaihtoehdon toteutumista.

Ilmoittautumisaika päättyy noin kaksi viikkoa ennen kurssia, mutta vapaita paikkoja kannattaa kysellä tämän jälkeenkin. Kurssihinta laskutetaan noin kuukautta ennen kurssia.

Lue myös peruutusehdot alempaa tältä sivulta.  Hyväksyt  ehdot ilmoittautumalla.

Hinnat

Valamon opiston kurssihinnat sisältävät opetuksen, majoituksen ja aamupalan sekä kurssiohjelmaan merkityt ruokailut. Hinnat vaihtelevat majoitusvaihtoehdon mukaan. Joidenkin kurssien toteuttamiseen opisto saa tukea Suomen ortodoksiselta kirkolta ja siksi näiden kurssien hinta on normaalia edullisempi.

Kursseilla tarvittavat materiaalit ja tarvikkeet eivät lähtökohtaisesti sisälly kurssihintaan, niitä on mahdollista ostaa opistolta tai opettajalta.

Majoittuminen

Majoitusta on tarjolla kolmessa eritasoisessa majoituksessa. Varattavissa oleva huonevaihtoehto varmistuu ilmoittautumisen yhteydessä varaustilanteen mukaan. Kurssilaiset pyritään majoittamaan ensisijaisesti kaksikerroksiseen opistohotelliin. Molemmista kerroksista löytyy pieni keittiö-oleskelutila, jossa voi säilyttää ja laittaa omia eväitä. Opistohotellissa on yhden ja kahden hengen huoneita, joissa jokaisessa on oma wc, suihku ja vedenkeitin. Huoneet ovat sisustukseltaan yksinkertaisia. Petivaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintaan.

Luostarin vierasmajassa on yhden, kahden ja kolmen hengen huoneita. Huoneissa ei ole omaa vessaa, wc ja suihku ovat yhteiskäytössä käytävän päässä. Petivaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintaan. 

Luostarihotelli on hotellitasoinen majoitus. Huoneita on 1-3 hengelle. Huoneet ovat viihtyisästi sisustettuja ja tilavia. Huoneissa on suihku, wc ja vedenkeitin.

Majoittumaan pääsee kurssin alkupäivänä kello 16 alkaen, huoneet on luovutettava lähtöpäivänä kello 12 mennessä.

Kaikissa majoitusvaihtoehdoissa on tupakointi kielletty. Lyhytkursseille osallistuvien huoneisiin ei tehdä välisiivousta.

Ruokailut

Ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti kahvila-ravintola Trapesassa. Ateriat ovat tarjolla ohjelmaan merkittyinä aikoina. 

Kurssihintoihin sisältyy opetus, majoitus, aamiainen ja kurssiohjelmaan merkityt ateriat. 

Ruoka-aineallergiat tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. 

Kurssiin kuuluvien aterioiden lisäksi voi Trapesasta ostaa aterioita, pientä purtavaa, virvokkeita tai kahvia päivän hinnoin.

Alennukset

Kurssimaksusta myönnetään 10 prosentin alennus päätoimisille/kokoaikaisille opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, vuorottelu- ja hoitovapaalla sekä kuntoutustuella oleville ja omaishoitajille. Alennukseen oikeuttava tieto on annettava ilmoittautumisen yhteydessä. 10 prosentin alennusta ei myönnetä kirkon tukemille kursseille eikä päiväkävijöille.

Kurssikorttia näyttämällä saa pienen alennuksen Tuohuksen joistakin tuotteista sekä näyttelyiden ja museon sisäänpääsyn puoleen hintaan.

Kohdennamme Suomen ortodoksiselta kirkolta saamaamme tukea alle 35 vuotiaille ja tarjoamme heille erityisen 40 prosentina alennuksen kaikista ikonimaalauksen kursseista.

Jos osallistut useammalle peräkkäiselle kurssille, kannattaa tiedustella räätälöityä pakettitarjousta. 

Alennus kolmen kurssin jälkeen

Kun olet osallistunut 12 kk:n aikana kolmelle kurssille, saat seuraavan kurssin hinnasta 50 euron alennuksen. Ikonilinjalle osallistumisesta saat yhden leiman kutakin jaksoa kohden. Kirkon tukemat kurssit eivät kerrytä alennusta. 

Pidä kirjaa osallistumisista ja kerro kertyneet kolme kurssia ilmoittautumisen yhteydessä. Tarkistamme asian järjestelmästä ja saat alennuksen. Etu on voimassa vuoden viimeisimmän kurssin päättymispäivästä lukien. 

Peruutusehdot

Ilmoittautuessaan opiskelija sitoutuu noudattamaan seuraavia peruutusehtoja: Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa ilman kustannuksia viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkamispäivää. Jos peruutus tehdään tämän jälkeen, kurssimaksusta veloitetaan 30 prosentin peruutusmaksu. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan, peritään koko kurssimaksu.

Jos peruutus johtuu sairaudesta ja peruutus tulee alle kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, voidaan kurssimaksu palauttaa lääkärintodistusta vastaan.

Maksamattomat kurssimaksut annetaan perintätoimiston hoidettavaksi.

Mikäli kurssi peruuntuu opistosta johtuvista syistä, palautetaan kurssimaksu tai se voidaan siirtää toiselle kurssille. Opistolla on oikeus muuttaa ohjelmaa tarvittaessa.

Vapaaoppilaspaikat

Valamon opisto myöntää vuosittain 10 vapaaoppilaspaikkaa, jota voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemuksessa tulee olla seuraavat tiedot: kurssi, jolle vapaaopiskelijapaikkaa haetaan, kuka paikkaa hakee, yhteystiedot hakijalle sekä vapaamuotoiset perustelut.

Hakemukset osoitetaan sähköpostitse rehtorille ja ne käsitellään yhdessä luostarin johdon kanssa. Jokainen hakemus harkitaan tapauskohtaisesti ja päätöksestä ilmoitetaan hakijoille.

Vapaaoppilaspaikka sisältää kurssille osallistumisen, majoittumisen ja kurssiohjelman mukaiset ateriat.

HUOM! Vuoden 2024 kaikki vapaaoppilaspaikat on myönnetty.

Kurssin avaus

Jokaisen kurssin alussa on kurssin avaus, jossa käydään läpi kurssin ohjelmaan ja käytännön järjestelyihin liittyviä asioita. 

 

Kurssipalaute

Kurssipalautelomake jaetaan kurssin aikana, palautetta voit antaa myös nettilomakkeella.

 

Muuta

Lapset ovat tervetulleita luostariin ja opistoon. Kurssien aikana lapset ovat vanhempien vastuulla. 

Tulethan kurssille tuoksuttomana.

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Tervetuloa!

"Valamossa opiskelulle ei ole pääsyvaatimuksia tai korkeaa kynnystä. Riittää, että haluat elää hetken Valamon arkea ja juhlaa, luostaria ja sen elämää kunnioittaen. Meillä on helppo olla ja oppia, tervetuloa!"