Ihmisten välissä. Filosofian ja kirjoittamisen laboratorio 2/2020

20.02.2020 00:00 - 23.02.2020 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 06.02.2020 00:00

kurssit@valamo.fi puh. 017-570 1401

, 305€/Opistohotelli 1hh, 271€/hlö Opistohotelli 2hh

Kurssin kuvaus

”Yhdessä – yksin – erikseen”; vai kuinka olla itsensä kanssa tässä maailmassa, omassa elämässä ja miten löytää sopiva tasapaino toisten kanssa toimimiseen. Tällä kurssilla syvennytään miettimään ihmisenä olemisen eksistentiaalisia näkökulmia itseen, toisiin ja erityisesti rajoihin. Rajojen asettaminen ei ole yksinkertaista. Meille opetetaan niitä lapsuudessa, mutta toisaalta teemme koko aikuisuuden töitä sen kanssa, millaiset rajat ovat sopivia itselleni. Nämä rajalinjat voivat tarkoittaa fyysisiä tai henkisiä asioita elämässämme. Jotkut asiat ovat sallittuja ja joitakin asioita on hyvä kieltää. Olemme myös yksilöllisiä, ja siten omat rajamme voivat muuttua tai joustaa erilaisten elämäntilanteiden mukaan.

Kurssin työskentelytapoina ovat dialogiset keskustelut, tekstikatkelmien herättämät pohdiskelut, lyhyet kirjoittamisharjoitukset jne. Kurssille osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja filosofiasta tai kirjoittamisesta. Osallistujille lähetetään etukäteen tekstimateriaalia.

Tällä kurssilla opettajina toimii kolme kokenutta filosofia, jotka myös kirjoittavat ajatuksiaan kauno- ja tietokirjallisesti. Jokainen opettaja tarjoaa osallistujille oman osionsa kurssista.

Pia Houni, TeT, dosentti ja filosofian praktikko

Jukka Laajarinne, FM, filosofi ja kirjailija

Mikko Sammalkivi, TM, erityistason psykoterapeutti ja filosofi

Hinta 305 € / Opistohotelli 1 hh ja 271 € / hlö / Opistohotelli 2 hh.

Kurssin ohjelma

Ohjelma päivitetään myöhemmin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettajan nimi

Opettaja

Pia Houni

Katso, mitä muuta Valamossa tapahtuu

Tulevat jumalanpalvelukset Ajankohtaista