Tervetuloa Valamon luostariin

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Valamon luostari kuuluu Suomen ortodoksiseen kirkkoon, joka on autonominen kirkko Konstantinopolin patriarkaatin alaisuudessa. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Lämpimästi tervetuloa!  

--

 

Elämysten Valamo

Kiireettömyys kutsuu Valamoon

Tuliaisia Tuohuksesta

Valamossa voi piipahtaa myös ostoksilla. Pienen myymälän hyllyiltä löytyy kattava valikoima ortodoksiseen elämäntapaan liittyviä tuotteita: käsin maalattuja ikoneita, painokuvaikoneita, lampukoita, rukousnauhoja, postikortteja, kaularistejä ja -ikoneita, Valamossa valmistettuja mehiläisvahatuohuksia, luostariteetä ja paljon muuta. Valikoimassa on myös paljon erilaisia lahja- ja koriste-esineitä, makeisia ja muita tuomisia.

Hiljentymiseen

Tervetuloa hiljentymään jumalanpalveluksiin. Luostarin jumalanpalvelukset ovat avoimia kaikille. Kirkkoon voi tulla myös vain hetkeksi rukoilemaan sekä palvelusten aikana että kirkkojen muina aukioloaikoina. Vierailla on tarvittaessa mahdollisuus sielunhoidolliseen keskusteluun luostarin papiston kanssa.

Lapsiperheille

Vietä mukava päivä Valamossa koko perheen voimin! Valamosta löytyy paljon mielenkiintoista tekemistä kaikenikäisille. Kesäisin Valamoon muuttaa lampaita, joiden laiduntamista kauniissa rantamaisemissa on ilo seurata. Perheen pienimpiä ilahduttaa myös pihapiiristä löytyvä leikkipaikka. Välillä voi levähtää ravintola Trapesan herkkujen äärellä, ihastella näyttelyitä tai hiljentyä hetken kirkoissa. Valamossa on mahdollista myös risteillä kesäisin.

Ikonimaalareille

Sukella ikonimaalauksen saloihin Valamossa. Vaihtuvilla ja monipuolisilla kursseilla pääset tutustumaan ikonimaalauksen tekniikoihin.

Ryhmille

Valamo on ainutlaatuinen kohde ryhmämatkoille. Luostarin kokoustilat sopivat erinomaisesti kokousten, intensiivikurssien ja muiden rauhallista ympäristöä kaipaavien tilaisuuksien pitopaikaksi. Valamossa järjestetään lisäksi paljon suku- ja luokkakokouksia sekä erilaisia perhejuhlia.

Valamon luostarin kartta

Astukaamme yhdessä Valamon luostarin lumoavaan maailmaan! Nyt voit kokea tämän ainutlaatuisen kohteen virtuaalisesti panorama kameran avulla. Tutustu luostarin kauneuteen, perinteisiin ja upeisiin maisemiin missä ja milloin tahansa. Klikkaa itsesi sisään ja anna silmiesi nauttia Valamon Luostarista.

Heinäveden kartta

Tule tutustumaan ja koe Heinävesi virtuaalisesti panorama kameran avulla.