Viisauden vaalimista ja muita arveluttavia taitoja 7/2021

06.08.2021 00:00 - 08.08.2021 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 23.07.2021 00:00 - Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, kysy peruutuspaikkoja puh. 017 570 1810

kurssit@valamo.fi puh. 017-570 1810

, 257€/Opistohotelli 1hh, 231€/hlö Opistohotelli 2hh

Kurssin kuvaus

Onko viisaudella mitään sijaa epävarmassa maailmassa? Voiko viisautta harjoitella ja kehittää itsessään? Onko se taito, jota voi oppia? Mihin viisautta tarvitaan? Antiikin kreikkalaiset tunsivat Delfoin oraakkelin, jonka viisautta arvostettiin ja häneltä kysyttiin elämän neuvoja. Tiedetään hänen todenneen ”Tunne itsesi!” Mikä haaste!

Tarvitsemme viisauden taitoja elämässä monenlaisissa tilanteissa. Viisautta voi kehittää vaalimalla ajattelun taitoja, haastamalla itseään kysymään ja pohtimaan. Voimme havahtua ymmärtämään miten eri tavoin ihmiset viestivät somessa, politiikassa, työpaikoilla tai ystävyydessä.

Tällä kurssilla harjoitellaan viisautta taitona. Siihen kuuluvat ainakin kyky perustella mielipiteitä, pohdiskella loogisesti, ajatella kriittisesti, esittää asioita retorisesti hyvin ja toisaalta viisauteen liittyy myös kykyä ratkaista ongelmatilanteita. Kurssin harjoituksia ovat esimerkiksi dialoginen keskustelu, oivaltavien kysymysten harjoitteleminen, loogiset ristisanatehtävät, pienimuotoiset ryhmätehtävät ongelmanratkaisutaitojen kehittämiseksi. Tällä kurssilla ravistetaan ajattelu liikkeelle.

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat ehkäistä tylsistymistä, ajattelun kaventumista tai dementiaa. Kurssi antaa paljon oivalluksia myös ihmistyötä tekeville, jotka haluavat kehittää taitojaan itsensä ja toisten ymmärtämiseksi. Kurssin harjoitukset palvelevat kaikkia itsensä ja oman ilmaisun kehittämisestä kiinnostuneita. Saatat lähteä tältä kurssilta kotiin viisaampana kuin tullessasi!

Kurssin ohjaajana toimii TeT, dosentti ja filosofian praktikko Pia Houni.

Hinta 257 €/Opistohotelli 1 hh ja 231 €/Opistohotelli 2 hh

Varattavissa oleva huonevaihtoehto varmistuu ilmoittautumisen yhteydessä varaustilanteen mukaan. 

 

Kurssin ohjelma

Ohjelma päivitetään myöhemmin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettajan nimi

Opettaja

Pia Houni

Katso, mitä muuta Valamossa tapahtuu

Tulevat jumalanpalvelukset Ajankohtaista