Laulukurssi laulutaidottomille 7/2024

24.07.2024 00:00 - 26.07.2024 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 22.07.2024 00:00 - Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, kysy kurssipaikkoja puh. 017 570 1810

kurssit@valamo.fi, puh. 017 5701 810

, 367€/Opistohotelli 1hh, 355€/Vierasmaja 1hh

Kurssin kuvaus

Ahdistaako yhteislaulu? Jännittääkö joululaulu? Harmillisen moni suomalainen pelkää tai välttelee laulamista, koska on jostain joskus saanut käsityksen, ettei osaa laulaa. Tosiasiassa laulutaito ei ole muita taitoja kummempi: hyvällä ohjauksella ja harjoituksella jokainen oppii. Kurssilla tutustutaan laulamisen perusasioihin nollasta alkaen ääniharjoitusten, äänellä leikittelyn ja helppojen laulujen avulla. Kurssilla lauletaan ryhmässä eikä ketään pakoteta laulamaan yksin muiden edessä. Mukaan voivat tulla kaikki laulusta kiinnostuneet, vaikka ei osaisi laulaa Ukko Nooaakaan! Hintaan sisältyy yksityinen laulutunti á 15 min. Opettajana musiikin lehtori Reijo Aittakumpu, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehittyvien laulajien kanssa työskentelystä.

Kurssin ohjelma

Päivitetään myöhemmin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettaja

Aittakumpu Reijo

Olen Reijo Aittakumpu, musiikinopettaja ja kuoronjohtaja Helsingistä. Olen toiminut opetustehtävissä kaikenikäisten oppijoiden kanssa ja kaikilla asteilla esikoulusta lukioon ja aikuisopetuksesta Sibelius-Akatemiaan. Päätoimeni on kuitenkin jo 30 vuoden ajan ollut lukioissa, ensin. Kallion ilmaisutaidon lukiossa, sitten Sibelius-lukiossa. Suuri intohimoni on laulumusiikki: olen laulanut kuoroissa kymmeniä vuosia ja johtanut monenlaisia kuoroja. Koko työurani ajan minua on kiinnostanut tutkia laulutaidon kehitystä erityisesti sellaisten laulajien osalta, joille sävelessä pysyminen ei ole itsestään selvää. Vaikka kurssini nimessä mainitaan laulutaidottomuus, en oikeasti usko, että kukaan ihminen on laulutaidoton. Olen kymmenien vuosien ajan kehittänyt nimenomaan aloittelevien laulajien pedagogiikkaa ja olen nähnyt työssäni, että laulusta voi tulla opetuksen ja harjoittelun kautta iloa tuottava osa elämää, vaikka se aiemmin olisi tuntunut kuinka vaikealta.