Entisten laulutaidottomien kuoro 7/2024

26.07.2024 00:00 - 28.07.2024 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 19.07.2024 00:00 - Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, kysy kurssipaikkoja puh. 017 570 1810

kurssit@valamo.fi, puh. 017 5701 810

, 367€/Opistohotelli 1hh, 337€/hlö Opistohotelli 2hh

Kurssin kuvaus

KURSSI ON TÄYNNÄ, ILMOITTAUTUMISIA OTETAAN VARASIJOILLE!

Jos kuorolaulu houkuttelee sinua, mutta kuoroon liittyminen jännittää, tule kokeilemaan kuorossa laulamista rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kurssilla lauletaan yhteislauluja yksi- ja moniäänisesti sekä totutetaan mieltä ja korvaa kuoroympäristöön. Harjoittelemme myös äänenkäytön perusteita ja pyrimme laajentamaan äänialaa harjoitteiden avulla. Kurssille ei ole minkäänlaisia taitovaatimuksia, mutta opiston Laulukurssit laulutaidottomille ovat epävarmoille hyvää valmistautumista kuorokurssia varten. Opettajana musiikin lehtori Reijo Aittakumpu, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehittyvien laulajien kanssa työskentelystä. 

Kurssin ohjelma

Päivitetään myöhemmin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettaja

Aittakumpu Reijo

Olen Reijo Aittakumpu, musiikinopettaja ja kuoronjohtaja Helsingistä. Olen toiminut opetustehtävissä kaikenikäisten oppijoiden kanssa ja kaikilla asteilla esikoulusta lukioon ja aikuisopetuksesta Sibelius-Akatemiaan. Päätoimeni on kuitenkin jo 30 vuoden ajan ollut lukioissa, ensin. Kallion ilmaisutaidon lukiossa, sitten Sibelius-lukiossa. Suuri intohimoni on laulumusiikki: olen laulanut kuoroissa kymmeniä vuosia ja johtanut monenlaisia kuoroja. Koko työurani ajan minua on kiinnostanut tutkia laulutaidon kehitystä erityisesti sellaisten laulajien osalta, joille sävelessä pysyminen ei ole itsestään selvää. Vaikka kurssini nimessä mainitaan laulutaidottomuus, en oikeasti usko, että kukaan ihminen on laulutaidoton. Olen kymmenien vuosien ajan kehittänyt nimenomaan aloittelevien laulajien pedagogiikkaa ja olen nähnyt työssäni, että laulusta voi tulla opetuksen ja harjoittelun kautta iloa tuottava osa elämää, vaikka se aiemmin olisi tuntunut kuinka vaikealta.