Ikonipiirroskurssi 8/2024

05.08.2024 00:00 - 10.08.2024 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 29.07.2024 00:00 - Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, kysy kurssipaikkoja puh. 017 570 1810

kurssit@valamo.fi, puh. 017 5701 810

, 492€/Opistohotelli 1hh, 437€/hlö Opistohotelli 2hh

Kurssin kuvaus

Kurssi sopii niin aloitteleville, kuin jo pidempään harrastaneille ikonimaalareille sekä muille kiinnostuneille.  Valmiissakin ikonissa sommittelu ja rytmi pohjautuu ikonin esipiirroksen viivojen aikaansaamaan rakenteeseen. Tutustumme teorian ja käytännön kautta kuvapinnan tilankäyttöön, kehon, kasvojen ja käsien mittasuhteisiin, vaatteiden laskosviivojen tyylittelyyn sekä ikoneiden arkkitehtuurissa ja maisemissa esiintyvään käänteiseen perspektiiviin.  Varsinaista ikonimaalausta ei kurssilla opeteta, mutta voit tehdä esipiirroksen jotain myöhemmin maalattavaa ikonia varten.  Huomioithan myös, että alle 35-vuotiaat saavat 40 prosentin alennuksen ikonimaalauskurssien maksusta. Opettajana ikonimaalari Katarina Koskivaara-Ilmonen.

Varattavissa oleva huonevaihtoehto varmistuu ilmoittautumisen yhteydessä varaustilanteen mukaan. 

Tämän kurssin maksamiseen voit hyödyntää Smartum-etuasi tai Epassia (mobiilisovellus).

Kurssin ohjelma

Päivitetään myöhemmin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettaja

Koskivaara-Ilmonen Katarina

Olen Katarina Koskivaara-Ilmonen, ikonimaalari, kuvataiteilija ja taidepedagogi. Olen valmistunut taiteen maisteriksi taideteollisesta korkeakoulusta ja opettanut taidetta koko työurani ajan useissa opinahjoissa kansalaisopistoista korkeakouluihin. Ikonimaalausta olen opettanut nuorille ja aikuisille vuodesta 2016 Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa, vuodesta 2022 myös Kalliolan opistossa. Ikonimaalauksessa intohimoni on piirtäminen, sitä voisin tehdä vaikka joka päivä, enkä kyllästyisi! Opettamisessa parasta on, kun oppilas oivaltaa jonkun asian, ja pystyy sitten soveltamaan sitä työhönsä. Maalaamiani ikoneja ja muutakin taidetta voit nähdä Instagramissa, tilin nimi on ikonimaalari.