Nauhapitsitekniikkakurssi 8/2024

11.08.2024 00:00 - 15.08.2024 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 05.08.2024 00:00 - Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, kysy kurssipaikkoja puh. 017 570 1810

kurssit@valamo.fi, puh. 017 5701 810

, 422€/Opistohotelli 1hh, 375€/hlö Opistohotelli 2hh

Kurssin kuvaus

 

Hinta 422 €/OH1 ja 375 €/OH2

Tämä kurssi on tarkoitettu sinulle, joka hallitset pitsinnypläyksen alkeet mutta haluat syventää sekä laajentaa taitojasi ja oppia uusia, inspiroivia tekniikoita! Kurssilla perehdymme eri maiden nypläystekniikoihin ja luomme pieniä pitsitöitä, jotka heijastavat maailmanlaajuista käsityöperinnettä. Nypläämme mm. slovenialaisen Idrijan nauhapitsitekniikan, kiehtovan krysanteemi pitsin, venäläisen Vologdan nauhapitsin, ranskalaisen guipure-pitsin sekä saksalaisen Schneebergin nauhapitsin 4+2 parista aina 17 pariin asti. Kurssilla saat myös mahdollisuuden tuoda työsi eloon luomalla niille taulutaustat käyttäen silkkimaalaustekniikkaa, aiempaa kokemusta tästä tekniikasta et tarvitse! Tämä osa kurssista antaa sinulle tilaisuuden tuoda luovuutesi esiin ja tehdä jokaisesta pitsitöistäsi ainutlaatuisen teoksen. Voit valita vapaasti eri tekniikoista ja nyplätä myös muita pitsejä, jos niin haluat. Pitsit voivat heijastaa juhlateemoja, kuten joulua, ystävänpäivää ja pääsiäistä, tai ne voivat esittää luontoaiheita tai eläimiä. Kurssille tarvitset mukaan erikokoisia siveltimiä, kehyksen töillesi ja avoimen sekä luovan mielen! Kurssin ohjaajana on kokenut nypläyksen opettaja ja artesaani Heli Rämö-Kaija.

Kurssin ohjelma

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettaja

Rämö-Kaija Heli

Olen Heli Rämö-Kaija, pitsinnypläyksenopettaja, ohjaustoimen Artesaani. Päivätyöni on kiväärin kokoaja. Olen valmistunut Artesaaniksi Kouvolan Seudun Ammattiopistosta 2019 ja opettanut pitsinnypläystä siitä lähtien useammissa kansalaisopistoissa. Harrastan paljon erilaisia kädentaitoja, neulomista, kankaankudontaa ja nypläystä, sekä erilaisia puutöitä. Pyöräilen kesäisin paljon erilaisia omia vaelluksia, uin ja liikun luonnossa. Talvisin käyn avannossa, hiihdän ja laskettelen. Innostun helposti uudesta ja jaan tätä kädentaitojen iloa myös mielelläni eteenpäin. Opettamisessa parasta on, kun oppilaat oppivat uusia asioita vielä vuosia harrastuksen alkamisesta. Kurssilla oppilaat voivat valmistaa niin perinteisiä töitä, kuin myös eri maiden tekniikoilla kaikkea mitä silmä näkee. Vain mielikuvitus on rajana. Voit nähdä Instagramissa omia sekä kurssilaisteni töitä.