Häpeästä yhteyteen - kuinka rakentaa aitoa ja arvostavaa suhdetta itseen ja toisiin 8/2024

16.08.2024 00:00 - 18.08.2024 00:00

Ilmoittautuminen päättyy: 09.08.2024 00:00 - Mikäli ilmoittautuminen on jo päättynyt, kysy kurssipaikkoja puh. 017 570 1810

kurssit@valamo.fi, puh. 017 5701 810

, 297€/Opistohotelli 1hh, 267€/hlö Opistohotelli 2hh

Kurssin kuvaus

Jokainen ihminen kaipaa kokemusta, että olen arvokas, ainutlaatuinen ja korvaamaton. Silloin on helppo elää omana itsenä, olla rohkea, avoin ja tuntea elämä täydellä sydämellä. Elämässä kuitenkin erilaiset ikävät kokemukset jättävät meihin jälkiä. Ne saavat uskomaan, etten kelpaisikaan yhteyteen aitona itsenäni. Tästä syntyvä häpeä on tunteena niin voimakas, että usein se kätketään tai peitetään esimerkiksi suorittamisella, välttelemisellä, vähäeleisyydellä, kilpailemisella tai vertailemisella. Häpeä johtaa usein oman itsen kutistumiseen. Emme uskalla olla avoimia ja totta toisille ihmisille. Emme uskalla tuntea tunteitamme, olla luovia, herkkiä ja avautua elämälle. Sisäinen yksinäisyys saattaa vaivata meitä. Toivomme, että voisimme muodostaa vahvemman yhteyden toisiin ihmisiin ja samalla pelkäämme, että mitä tästä yhteydestä seuraa. Yhteyden esteet eivät ole aina muissa, vaan usein myös meissä itsessämme ja siinä, uskallammeko avautua sille. Tällä kurssilla pysähdytään pohtimaan, miten häpeä estää meitä elämästä täydellä sydämellä. Kurssilla rakennetaan omaan itseen lämmintä, ymmärtävää ja iloitsevaa suhtautumista. Samalla tutustutaan siihen, kuinka tärkeää on elää yhteydessä sekä omaan itseen että toisiin. Ihminen kukoistaa yhteydessä, jossa hän voi elää vapaasti omana itsenään. Silloin hän ei tunne irrallisuutta toisia ihmisiä tai ympäröivää maailmaa kohtaan. Kurssilla jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija ja saa myös jakaa omia kokemuksiaan juuri siinä määrin, kuin se tuntuu hyvältä ja turvalliselta. Lämpimässä ja lempeässä ilmapiirissä hahmotellaan sitä, kuinka kokea elämässä yhä enemmän ja vahvempaa yhteyttä. Kurssi alkaa 16.8., edellisen yön majoitus kuuluu kurssin hintaan, mahdolliset ruokailut 15.8. maksetaan Trapesaan normaalihinnalla. Opettajana filosofi, teologi ja tietokirjailija Samuel Salovuori. 

Kurssin ohjelma

Päivitetään myöhemmin.

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Opettaja

Salovuori Samuel

Olen Samuel Salovuori, taustaltani filosofi, teologi ja tietokirjailija. Työskentelin pitkään Mieli ry:ssä erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Koulutan, luennoin ja pidän erilaisia kursseja teemoista, jotka olen kokenut omassa elämässäni puhutteleviksi. Luonteeltani olen huumorintajuinen, lempeä, innostuva sekä yhteisistä pohdinnoista nauttiva. Saan voimaa kohtaamisista ja keskusteluista, joissa jokainen saa mahdollisuuden pysähtyä oman kokemuksensa ja polkunsa äärelle. Lämpimän ja hyväntahtoisen tunnelman rakentaminen on minulle tärkeää. Esitiedoista ei tarvitse ottaa paineita. Tärkeintä on uteliaisuus, halu pysähtyä sekä kyky kuunnella itseä ja toisia. Muutamassa päivässäkin voi oivaltaa ja löytää omasta elämästä uutta. Jotain, joka saa katsomaan arkea ja omaa itseä uudenlaisella tavalla.