Myymälät

Valamossa voi piipahtaa myös ostoksilla

Valamon muistoesinemyymälä Tuohus palvelee vieraita päivittäin aamusta iltaan. Myymälän hyllyiltä löytyy kattava valikoima ortodoksiseen elämäntapaan liittyviä tuotteita: käsin maalattuja ikoneita, painokuvaikoneita, lampukoita, rukousnauhoja, postikortteja, kaularistejä ja -ikoneita, Valamossa valmistettuja mehiläisvahatuohuksia, luostariteetä ja paljon muuta. Valikoimassa on myös paljon erilaisia lahja- ja koriste-esineitä, makeisia ja tuomisia – uskontokunnasta riippumatta. Tuohus on samalla yksi maan parhaiten varustetuista ortodoksisista kirjakaupoista. Myös ortodoksisesta kirkkomusiikista kiinnostuneet ilahtuvat Tuohuksen laajasta valikoimasta.

Valamon luostarin yhteydessä sijaitseva viinimyymälä tarjoaa matkailijoille parhaita kotimaisia lähiviinejä. Viinimyymälä on avoinna luostarin vastaanoton aukioloaikoina.

Vastaanottorakennuksen sisäänkäynnissä on pyörätuoliluiska.

Verkkokauppa

Meiltä voit tilata myös monenlaista maistuvaista, mm. teetä, Valamon nekkuja ja muita makeisia, mausteita, öljyjä, Valamon viinitilan mehuja ja erilaisia luomutuotteita.

Valamon luostarin muistoesinemyymälä Tuohus

Valikoimassamme on mm. ikoneita, lampukoita, rukousnauhoja, postikortteja, kaularistejä ja -ikoneita, Valamossa valmistettuja mehiläisvahatuohuksia, luostariteetä, paljon erilaisia lahja- ja koriste-esineitä, makeisia ja tuomisia sekä paljon muuta. 

Myymälänhoitaja Ilona Jyrkkänen puh. +358 44 425 9222
​Myymälä +358 44 425 9234
tuohus@valamo.fi

Valamon Viinitila ja Tislaamo Oy - Viinimyymälä

Valamon luostarin yhteydessä sijaitseva viinimyymälä tarjoaa matkailijoille parhaita kotimaisia lähiviinejä.

Viinimyymälän koulutettu ja osaava henkilökunta opastaa mielellään kaikissa viineihin liittyvissä kysymyksissä. Vaikka kuohuviinit ja viinit sopivat hyvin nautittaviksi sellaisinaan, tarjoaa hyvän ruuan seurana nautittu viini tai kuohuviini uudenlaisen makuelämyksen.

+358 (0)44 425 9222
valamon.viiniherman@valamo.fi

Ravintola Trapesa

Ravintola Trapesasta voi ostaa herkkuja mukaan. Myynnissä on mm. mallasleipää, luostarin omaa hapankaalia, pikkuleipiä sekä kahvikakkuja (valikoima vaihtelee päivittäin, eikä kaikkia tuotteita ole aina saatavilla).

"Valamossa voi piipahtaa myös ostoksilla. Tämäkään ei ole nykyajan keksintöä, sillä pyhiinvaeltajat ja muut matkailijat ovat aina halunneet tuoda luostarimatkalta kotiinsa joitain muistoesineitä – rahan puutteessa vaikka kiviä luostarin mailta. Laatokan Valamossakin toimi jo varhain verraten laaja muistoesinemyymälä, jossa myytiin esimerkiksi veljestön tekemiä käsitöitä ja ikoneja."