Konservointi

 

Luostarin yhteydessä toimivalla Valamon konservointilaitoksella on yli 30 vuoden kokemus taidekonservoinnista. Suomen valtion erityisesti ortodoksisen kirkon tarpeisiin rakennuttama konservointilaitos tarjoaa konservointipalveluja kaikille tilaajille – luterilaisille seurakunnille, museoille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille.
Ikonikonservointiin erikoistuneessa Valamon konservointilaitoksessa konservoidaan puulle ja kankaalle maalattuja, eri syistä vaurioituneita taideteoksia. Konservointi tarkoittaa sananmukaisesti säilyttämistä ja sen tarkoituksena on saada teokset säilymään mahdollisimman alkuperäisessä asussa.

Valamon konservointipalvelu käsittää taideteosten kuntokartoituksen, mahdollisesti tarvittavan konservointisuunnitelman laatimisen sekä itse taideteosten konservoinnin. Konservointilaitoksessa tehdään myös näyttelytarkastuksia, röntgen- ym. tutkimusvalokuvausta sekä annetaan taideteosten säilytys-, ripustus- ja hoito-ohjeita. Laitoksella työskentelee kaksi taidekonservaattoria sekä tutkimusvalokuvaaja.

Vuosien varrella Valamon konservointilaitos on järjestänyt useita ikonikonservointiin liittyviä kansainvälisiä kongresseja ja se toimii taidekonservointiopiskelijoiden harjoituspaikkana.

Yhteystiedot:

Puh. +358 44 425 9218

konservointilaitos (at) valamo.fi

Johtava konservaattori Antti Narmala

Puh. +358 44 425 9249

antti.narmala (at) valamo.fi