Ortodoksiset tavat

Luostarin alueella

Sekä miesten että naisten toivotaan pukeutuvan kaikkialla luostarin alueella niin, että asu peittää ainakin polvet ja olkapäät. Paljastavat asut eivät siis sovi luostariin. 

Tupakointi on sallittua vain sille osoitetulla paikalla. Luostarin asukkaita ei saa kuvata ilman lupaa. Valokuvaaminen on jumalanpalveluksien aikana kielletty. Salaman ja jalustan käyttö kirkoissa on sallittua vain luostarin johtajan kirjallisella luvalla.

Koiria tai muita kotieläimiä ei voi tuoda luostarin alueelle. Päivävierailulla ollessa lemmikkejä varten on paikka luostarin pysäköintialueella. Autot jätetään niille merkitylle alueelle. 

Kirkossa

Miehet sijoittuvat kirkossa perinteisesti ovesta katsottuna oikealle ja naiset vasemmalle. Palveluksissa on tapana seistä, mutta kirkoissa on myös muutamia penkkejä, joilla voi levähtää palveluksen aikana. Kirkkokansan tulisi kuitenkin nousta seisomaan vähintään Evankeliumin lukemisen, Isä meidän -rukouksen ja ehtoollislahjojen pyhittämisen ajaksi. On myös hyvä muistaa, että kirkossa ei ole suotavaa istua jalat ristissä eli jalka toisen päällä eikä seisoa kädet selän takana. 

Naisten toivotaan luostarin jumalanpalveluksissa peittävän hiuksensa huivilla tai muulla päähineellä. Miehet ovat kirkossa aina paljain päin. Päällysvaatteet voi varsinkin talviaikaan jättää kirkon eteisnaulakkoon. 

Suitsuttamisen ajaksi kirkkokansa siirtyy kirkon keskiosaan, jotta pappi voi kulkea esteettä kirkkosalin ympäri.