Kuva tulossa
09.04.2024

Jouni Someron pianokonsertti Adagio

Pianokonsertti 6.8.2024 klo 16 Kulttuurikeskuksen salissa

Adagio

Jouni Somero, piano

Konsertti Valamon kulttuurikeskuksessa.

Liput 10€, luostarin hyväksi.

Liput paikan päältä tai WebTuohuksesta

 

Jouni Somero on soittanut yli 3300 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti-ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records, Grand Piano jne.) 110.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa.

Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyi juhlavuodeksi 2018.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Somerolla on paraillaan tekeillä Selim Palmgrenin pianotuotannon kokonaislevytys Grand Piano Naxoksen levymerkille. Osat 1-3 julkaistiin 2021 ja osat 4-6 2022 osa 7 2023. Kaikkiaan levyjä tulee 11.

Spotify julkaisi Someron My Favorite Schumann Albumin helmikuussa 2023. Albumia on kuunnltu nyt jo yli 250 000 kertaa. Someron YouTube kanavalla on yli 2,5 miljoonaa näyttökertaa.