Kuva tulossa
10.11.2023

Tutustu Valamon kurssitarjontaan vuodelle 2024

Valamossa opiskelulle ei ole pääsyvaatimuksia tai korkeaa kynnystä. Riittää, että haluat elää hetken Valamon arkea ja juhlaa, luostaria ja sen elämää kunnioittaen. Meillä on helppo olla ja oppia, tervetuloa!

Valamon Opisto jakaa kurssit aihepiireittäin. Ikoniakatemia, Ortodoksinen usko ja elämäntapa, kädentaidot, elämänpolulla sekä kulttuuri ja taide. Vuoden 2024 kurssit alkavat tammikuussa 

Opisto antaa mahdollisuuden ja tilan keskustella niin ajankohtaisista, filosofisista kuin teologisistakin teemoista. Kirjoittaa, piirtää, maalata, opetella laulua, kehon huoltoa, viskin valmistusta. Kokea yksin ja/tai yhdessä luostaria ympäröivä luonto, hiljentyä, vaeltaa, jopa nukkua luostarin metsissä. Luoda käsillä jotain sykähdyttävää; maalata tai kirjoa ikoni, jopa vasaroida se hopeasta tai valaa pronssista tai punoa ketju. Hoitaa sielua, henkeä ja ruumista, tuntea kaikessa luostarin voimaannuttava henki, kertoo Valamon opiston palvelusihteeri Eija Waris.

Opiston rehtori Sirpa Korialalla nousee mieleen heti muutamat suositut kurssivaihtoehdot.

  • retriitit
  • ikonimaalaus
  • kirjoittamiseen liittyvät kurssit.

Ikonimaalausta ei ole tarjolla muualla oppilaitoksissa Suomessa. Voit edetä alkeista mestaritasolle saakka eli aiempaa kokemusta sinulla ei tarvitse ikonimaalaamisesta olla, tullaksesi kursseillemme.

Tutustu opiston monipuoliseen kurssitarjontaan sekä yleisiin ehtoihin täältä.

Toteutamme kursseja myös tilauksesta. Valitse aiheet tarjonnastamme ja tehdään kurssin sisältö yhdessä! Kurssi voi olla myös mieleenpainuva ja erilainen lahjaidea.

Ilmoittaudu kursseille
kurssit@valamo.fi
puh. 017 570 1810 
(ma–pe klo 9–15.30)
www.valamo.fi/valamon-opisto