Kiireettömyys kutsuu Valamoon

Tervetuloa Valamoon ympäri vuoden!

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamossa vieraillessa voi osallistua jumalanpalveluksiin, tutustua luostarikirkkojen ikoneihin ja luostarin omiin ja vieraileviin näyttelyihin. Ravintola Trapesa ravitsee kävijän monipuolisella noutopöydällään ja myymälästä voi käydä ostamassa tuliaisostokset.

Syys- ja talvikaudella Valamossa on erityisen hyvin tilaa vierailla turvallisesti ja omaan tahtiin. Valamo toimii mainiosti myös etätyöpaikkana. Alueella on langaton internetyhteys ja monenlaisia tiloja työskentelyyn.

Valamon opiston kurssit löytyvät nettisivuiltamme ja niille voi ilmoittautua. Kurssien ryhmät pidetään korona-aikana riittävän pieninä, jotta opiskelu on kaikille turvallista.

Jo päivävierailu luostarissa on elämys, mutta yhä useampi haluaa syventää kokemustaan yöpymällä luostarin rauhassa.

Lämpimästi tervetuloa!

Kysy lisää:
myyntipalvelu@valamo.fi
puh. 017 570 1810 (ark. klo 9-15.30)

Luostarissa tapahtuu

Valamossa järjestetään konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Tutustu täällä tapahtumiin ja ajankohtaisiin aukioloaikoihin.

Lue lisää

Majoitu luostarin rauhassa

Levollinen uni odottaa vierasmajojen askeettisuudessa, rauhallisessa luostarihotellissa tai opistohotellissa. Talvella majoittuminen on kesäkautta edullisempaa. Kaikki huonehinnat sisältävät aamiaisen noutopöydästä.

Lue lisää

Kursseille Valamon opistoon

Luostarimiljöössä toimii myös Valamon opisto; kaikille avoin koulutuksen, kulttuurin ja kasvun kohtauspaikka. Luostarin suojissa opiskelulle tarjoutuu ainutlaatuinen työrauha, jota täydentää ympäröivän luonnon kauneus ja levollisuus.

Lue lisää

Päivittäiset jumalanpalvelukset

Valamossa voit halutessasi osallistua myös päivittäisiin jumalanpalveluksiin. Jumalanpalvelukset ovat avoimia kaikille. Kirkkoon voi tulla myös vain hetkeksi rukoilemaan sekä palvelusten aikana että kirkkojen muina aukioloaikoina.

Lue lisää

Valamon pääsiäinen 2024

Pääsiäinen eli Kristuksen ylösnousemusjuhla on ortodoksisen kirkkovuoden pääjuhla, juhlien juhla. Pääsiäisenä majoitus myydään täysihoitopaketteina, joiden hintoihin sisältyvät majoituksen lisäksi myös ateriat ja juhliin liittyvä muu ohjelma.

 

Hintatiedot ja ohjelma päivitetään myöhemmin.

Lue lisää

Ravintola Trapesa

Luostarin 260-paikkainen kahvila-ravintola Trapesa on yksi luostarin tärkeimmistä kohtaamispaikoista. Ravintola tarjoaa päivittäiset ateriat kotiruokatyyppisesti noutopöydästä. Lisäksi kahvia, teetä ja pientä purtavaa on tarjolla koko päivän. Luostarin munkkikahvit ovat jo käsite. Heinäkuussa tunnelmaa täydentää Valamolainen teepöytä.

Lue lisää

"Kiireettömyys kutsuu Valamoon. Lämpimästi tervetuloa!"