Kuva tulossa
09.06.2024

Pentti Saarikoski -päivät elokuussa

Tervetuloa runoilijamestarin henkeä kunnioittavaan kirjallisuustapahtumaan Valamon luostariin!

Pentti Saarikoski -päivät ovat runoilijamestarin henkeä kunnioittava kirjallisuustapahtuma. Päivillä muusikko ja kirjailija Pelle Miljoona esiintyy, kertoo ja keskustelee kävijöiden kanssa teksteistä ja laululyriikoista. Runoilija, esseisti ja kääntäjä Suvi Valli pohtii, miltä Saarikosken sukupuolitematiikka näyttää #metoo-aikana. Kirjailija Jouni Tossavaisen aiheena on  Saarikosken Hämärän tanssien draamallisuus Runoilija, kääntäjä ja kustantaja Seppo Lahtinen puhuu runouden suomentamisesta, kirjoittamisesta ja Kustannusosakeyhtiö Sammakon runokirjoista vuosilta 1996-2024. Kirjailija Heikki Kännö esitelmöi arvostetuista ja palkituista romaaneistaan Kädet (2024), Ihmishämärä (2022), Runoilija (2020), Sömnö (2018) ja Mehiläistie (2017). Hän puhuu myös germaanien ja kreikkalaisten mytologioista, saksalaisesta filosofiasta, sekä omasta suhteestaan runoilija Pentti Saarikosken tuotantoon. Kirjailija ja saksofonisti Risto Oikarinen valaisee metaforien merkitystä runoilijan työssä ja uskonnollisessa kielenkäytössä. Luennon kruunaa Oikarisen runo-saksofoniesitys, jossa käsitteet ja äänteet muuttuvat musiikiksi.

Saarikoski on haudattu Valamoon, missä Saarikoski -päiviä järjestetään vuosittain aina elokuun loppupuolella. Päivien sisältö on tuotettu yhteistyössä Kulttuuri Taskenin kanssa.

 

Päivät toteutetaan Valamon opiston kurssina 16.-17.8.2024. Ohjelma alkaa perjantaina 16.8.2024, hintaan kuuluu edellisen yön majoittuminen.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.